Έλληνας προπονητής στη Σουηδία: «Η ζωή εδώ συνεχίζεται κανονικά»

Η περιγραφή της κατάστασης από τον προπονητή ποδοσφαίρου, Γιάννη Χριστόπουλο.

«Στη Σουηδία υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που βλέπω στην Ελλάδα, και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Υπάρχει η λογική της “ανοσίας της αγέλης” που χρησιμοποιήθηκε σε Αγγλία και ΗΠΑ και έχει αποτύχει. Εδώ υπάρχουν μόνο συστάσεις, ενώ οι περιορισμοί είναι λίγοι. Μάλιστα μέχρι πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε ένας περιορισμός που αφορούσε την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 500 ατόμων. Την περασμένη Τετάρτη ο κανονισμός αυτός άλλαξε και πλέον επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 50 άτομα» τόνισε αρχικά σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

«Η ζωή συνεχίζεται κανονικά ενώ δεν υπάρχουν προφυλάξεις. Στα τρένα, στα λεωφορεία, στις καφετέριες, στα εστιατόρια, ο κόσμος εργάζεται κανονικά. Ωστόσο έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία εδώ και δύο εβδομάδες. Όμως τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δουλεύουν κανονικά για να μπορεί ο κόσμος να αφήνει τα παιδιά του και να πηγαίνει στη δουλειά του» ανέφερε ακόμη ο Έλληνας προπονητής.

«Την τελευταία εβδομάδα ο κόσμος από μόνος του προσπαθεί να προφυλαχθεί. Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις επειδή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο Γιάννης Χριστόπουλος. Παράλληλα εκφράζοντας τη δική του αγωνία επεσήμανε πως «είναι πολύ παράξενο να είσαι Έλληνας, να ζεις στο εξωτερικό, να βλέπεις και να ενημερώνεσαι από τα ελληνικά κανάλια για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και να ζεις στη Σουηδία και να βλέπεις το πώς λειτουργεί και σκέφτεται ο κόσμος. Αυτή η καθοδήγηση υπάρχει από την κυβέρνηση».