Έμεινε στο μηδέν κι ο Ολυμπιακός (vid)

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το πρωτάθλημα ξεκινάει με σοκαριστικό τρόπο. Ήταν μία ήττα που ήρθε γιατί το ποδόσφαιρο τιμωρεί όταν δεν το σέβεσαι και υπό αυτή την έννοια… καλά να πάθει ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχασε γιατί είχε πολύ μέτρια εικόνα για 60 λεπτά. Η μέτρια εικόνα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη μεσοεπιθετικής ποιότητας που έτσι και αλλιώς υφίσταται , αλλά αυτή τη στιγμή επιδεινώνεται από την απουσία Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς. Η παρουσία των σημερινών μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ ήταν κακή, ενώ δεν υπάρχουν χαρακτηρισμοί για ένα ακόμη παιχνίδι του Καγκάβα.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν μέτρια μέχρι το 60΄ αλλά πρέπει να τονιστεί ότι στην πορεία και μετά τις αλλαγές, έγινε τραγική. Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να βάλει όλους τους νεοαποκτηθέντες μαζί. Δεν του βγήκε ως… plan B που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στα… δύσκολα.  Στο τελευταίο ημίωρο χάθηκε η όποια συνοχή και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να επιτεθεί δεν συνδυάζονταν με κανένα οργανωμένο πλάνο.  Μετά τις αλλαγές και την είσοδο παικτών που πρώτη φορά συμμετείχαν (και μάλιστα όλοι μαζί) σε επίσημο ματς, ο Δικέφαλος αποδιοργανώθηκε και κάπου εκεί άρχισε ο ΠΑΣ να βγάζει και τις κόντρες του.

Το 0-1 προήλθε από ένα τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς που από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της φάσης τα έκανε όλα λάθος. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχανε αν δεν γινόταν το λάθος, αλλά δεν θα κέρδιζε. Η εικόνα – σε κάθε περίπτωση- θα παρέμενε κακή. Αυτό είναι το βασικό.

Πολύ μεγάλο ρόλο στην κακή εικόνα του ΠΑΟΚ έπαιξε ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος. Ο ΠΑΟΚ εν έτη 2021 παρουσίασε στη Λίγκα το χειρότερο γήπεδο, ένα γήπεδο που αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο για την ίδια την ομάδα που θέλει να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δεν έχει ταχύτητα και επιχειρεί να διασπάσει αντίπαλες άμυνες μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Το χορτάρι επιβαρύνθηκε από το δύσκολο καλοκαίρι και τους καύσωνες και έτσι έγινε το κακό που βεβαίως ΔΕΝ υπάρχει σε άλλα γήπεδα και σε πιο ζεστές πόλεις! Άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η δύσκολη κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε σωστά και τώρα την “πληρώνει” η ομάδα! Η ομάδα πληρώνει ένα ακόμη λάθος!

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ που ήξερε τις μεσοεπιθετικές αδυναμίες και δεν κατάφερε να ενισχυθεί για να παίζει ακόμη με τον Καγκάβα, ο ΠΑΟΚ έβαλε εμπόδιο στην ίδια την ομάδα ακόμη και με τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο που σίγουρα έπαιξε ρόλο γιατί… τόσα λάθη σε κοντρόλ δεν έγιναν για παράδειγμα στην Κροατία που είδαμε και καμιά δεκαριά συνδυασμούς με ένα-δύο τα οποία σήμερα δεν έβγαιναν ούτε με αίτηση αφού η μπάλα χοροπηδούσε σαν δαιμονισμένη.

Μεγάλο το σοκ, μεγάλη η σφαλιάρα για ξεκίνημα και για να δούμε πώς θα ανταποκριθεί το σύνολο που ευτυχώς δεν έχει ματς στην Τούμπα και πάει να παίξει τρία εκτός έδρας, μάλλον σε καλύτερους χλοοτάπητες. Εκεί φθάσαμε…

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση