Ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τη Νέα Τούμπα – Εγκρίθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα έγινε για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, αφού εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Η συζήτηση που αφορούσε την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, διήρκεσε αρκετή ώρα και οι θετικές ψήφοι ήταν πάνω από 17, έτσι δόθηκε η τελική έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν μόνο 2 ψήφοι κατά από τους Αρβανίτη και Νασιούλα, ενώ λευκό ψήφισαν οι Ζαριανόπουλους, Κουράκης, Κωνσταντινίδης, Αηδονά, Ξενόπουλος, Καλφακάκου (σ.σ. με επιφυλάξεις) και Ρακάς.

Το σώμα ενέκρινε τους πολεοδομικούς όρους με επιμέρους επισημάνσεις, ενώ απέρριψε τη μία και μοναδική ένσταση που κατατέθηκε, αφού κρίθηκε ως αβάσιμη.

Πλέον ο φάκελος από το Δήμο Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να πέσουν οι τελικές υπογραφές για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε στην τοποθέτηση του

«Είμαι συγκινημένος γιατί φτάνουμε σε ένα τελικό στάδιο μετά από τέσσερις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να δώσουμε την έγκρισή μας. Ετσι κλείνει ένας μακρύς κύκλος που συζητήσαμε κάθε είδους θέμα. Είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει, το αξίζει η πόλη, το αξίζει ο ΠΑΟΚ.

Η εισήγηση 20 σελίδων της κυρίας Δαδανιάδου είναι απόλυτα άρτιο. Θα οδηγήσει στο κανονιστικό πλαίσιο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο, χρήζουν όλα αποφάσεων. Πλέον υπάρχει ο νόμος για το ΕΧΣ. Με άλλο τρόπο χτίστηκε το Καραϊσκάκη, με άλλο το γήπεδο της Λάρισας. Ίσως είναι κοντά με αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά εκεί δεν εκπονήθηκε Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Ο ΠΑΟΚ κατέχει 31 στρέμματα, το 2018 παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια άλλα 29 στρέμματα. Συμπεριλαμβάνονται όροι για νηπιαγωγείο, για παιδικό σταθμό, ακόμη και για άλλο σχολείο, ο Δήμος θα απαιτήσει κάθε δημόσιος χώρος να παραδοθεί με δαπάνες του πρότζεκτ.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω ακόμη πώς, υπάρχουν διάφορα πλάνα για να απορροφηθούν κονδύλια και ο κύριος Τζιτζικώστας είναι θετικός. Ακόμη και για το κολυμβητήριο υπάρχει πρόβλεψη να γίνει στέγη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλές χρήσεις. Είδα μία μελέτη που κυκλοφορεί ενός νεαρού επιστήμονα και αναλύει τα οφέλη από ένα νέο γήπεδο και για τους αθλητικούς συλλόγους που δημιουργούν νέα έσοδα πέρα από τα εισιτήρια και για τους ιδιοκτήτες των γύρω ακινήτων. Θα υπάρχει η δυνατότητα για διάφορα event που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης.

Το πρότζεκτ πρέπει να έχει βιωσιμότητα και περιμένουμε την εταιρία ειδικού σκοπού που θα συσταθεί ε την συμμετοχή του επενδυτή, του Ερασιτέχνη για να δούμε πώς θα κινηθεί. Βοηθάμε και τους άλλους συλλόγους, θα δούμε την διαδικασία ανακαίνισης του Κλ. Βικελίδης.

Είναι μία ιστορική στιγμή που ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα εγκρίνει το πλάνο και να πάμε στο επόμενο βήμα, στο σχέδιο και στην κατασκευή του γηπέδου και να είμαι τυχερός σαν τον πατέρα μου να εγκαινιάσω νέο γήπεδο».

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση