Ανάλυση ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ και τώρα τι;

Ακόμα μια προσπάθεια για να μπούμε στους ομίλους του Champions League δυστυχώς δεν μας βγήκε. Για μένα το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα και στα δύο παιχνίδια έδειξε ότι ήταν ανώτερη ποιοτικά αλλά ήταν ασύνδετη λόγω πολλών νέων παικτών. Όσον αφορά την ατομική απόδοση των νέων παικτών μας:

Α. Ζιφκοβιτς Και χθες έδειξε ότι είναι πολύ καλός τεχνίτης έξυπνος παίκτης.
Τσόλακ Δείχνει στοιχεία καλού σέντερ φορ αλλά είναι στην ομάδα σχεδόν μια βδομάδα
Ζβαμπ κάθε αγώνα και καλύτερος.
Βαγκέ θέλει παιχνίδια ακόμα. Είχε να παίξει πολλούς μήνες.
Τζόλης Τέτοιο ποδοσφαιρικό θράσος δεν έχω ξαναδεί σε νέο Έλληνα παίκτη.
Μιχαηλίδης Σταθερότατος ως το αυτογκόλ. Μετά τρακαρίστηκε.

Για μένα η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Αν το σκορ ήταν 1-1 τότε η Κρασνοντάρ θα κυνηγούσε το σκορ οπότε και θα άνοιγε την άμυνα της. Έτσι θα ήταν πιο εύκολο στον ΠΑΟΚ να σκοράρει. Ο Crespo δεν έπαιζε στη φυσική του θέση και για αυτό έκανε λάθη αλλά θα ήταν μεγάλο ρίσκο να βάλει την αρχή τον Βαγκέ. Αυτός και ο Colak είναι μόνο λίγες μέρες στον ΠΑΟΚ οπότε κανείς δεν μπορούσε να ξέρει πώς θα εμφανίζονταν. Έστω και έτσι όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας στους ομίλους του Europa League. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα και έξτρα εσόδων και σημαντικών νικών με σαφώς πιο αδύναμες ομάδες από το Champions League οπότε πιο εύκολα μπορούμε να ανέβουμε και στη βαθμολογία της UEFA που αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ χαμηλά. Στόχοι πάρα πολύ σημαντικοί.

 Για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το τόσο μεγάλο κράξιμο από τους οπαδούς μας για την ομάδα τους παίκτες το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση. Χάθηκε ένας μεγάλος στόχος ναι δεν χάθηκε όμως με τίποτα η χρόνια. Αν καταφέρουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο από τους ομίλους του Europa League είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Ευρώπη σε τέτοιες επιτυχίες πόσο μάλιστα τα τελευταία χρόνια. Αν είχαμε μία ιστορία συμμετοχών σε ομίλους του Champions League ίσως τότε έλεγα ότι η φετινή μη πρόκριση σε είναι πραγματικά αποτυχία. Δεν είναι όμως. Κάναμε υπέρβαση. Ποιος περίμενε πραγματικά να κερδίσουμε την Μπενφίκα;

Σταματήστε λοιπόν τη μίρλα σταματήστε να στοχεύετε παίκτες σαν άχρηστους πόσο μάλλον τους νεαρούς. Φυσικά σταματήστε να κράζετε και τη διοίκηση αν δεν υπήρχε η οικογένεια Σαββίδη θα ήμασταν τώρα σε χαμηλότερες κατηγορίες. Όσο για τον προπονητή στους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες έδειξε πολύ καλά δείγματα η ομάδα, ας τον αφήσουμε να δουλέψει μία ολοκληρωμένη χρόνια. Λάθη έγιναν σίγουρα από όλους αλλά και μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου. Μη γινόμαστε ξαφνικά όλοι ειδήμονες γνωρίζουμε τα πάντα για το ποδόσφαιρο και κράζουμε τους πάντες.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτό το τρομερό λαό που μαζεύτηκε έξω από το Μακεδονία palace και έκανε την πόλη να μην κοιμάται πολλές φορές. Ο ΠΑΟΚ φέτος απέκλεισε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Ακούω κάποιους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που λέμε ότι και καλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα για Champions League. Και ποιος θέλουν να μας πουν ότι έχει; Ο Γαύρος;;; Στο Europa League έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να διακριθούμε και να προχωρήσουμε. ΠΑΟΚ πάνω από όλα. 

Geroplatanos

Διαβάστε περισσότερα