Αν αντέξει μέχρι τον Γενάρη …

Ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα, είχε καλά βράδια, είχε άσχημα βράδια. Ουσιαστικά, αυτό που πληρώνει, είναι οι δύο γκέλες της Τούμπας απέναντι σε ΠΑΣ και Βόλο.

Στην Ευρώπη είναι πρώτος στον όμιλο και έχει την τύχη στα χέρια του όμως και πάλι θα πρέπει να πάει σε ειδική διαχείριση μετά τους τελευταίους τραυματισμούς.

Αν θέλουμε να δούμε μία γενική εικόνα, ο ΠΑΟΚ πλήρης είναι μία εξαιρετική ομάδα, ο ΠΑΟΚ όμως με τις απώλειες που καλείται να αντιμετωπίσει, χάνει σε ισορροπία με σχετική ευκολία.

Τα πάντα ξεκινάνε από τη μη απόκτηση ενός επιτελικού μέσου και βέβαια, από την αδυναμία του Μιτρίτσα να γίνει κομμάτι του γκρουπ.

Έτσι μεταφέρεται ο Αγκούστο στο δέκα με αποτέλεσμα να ξεκινά ο Εσίτι στο Καραϊσκάκη, έτσι ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να πάρει ανάσες, έτσι οι φορ αισθάνονται απομονωμένοι και πολλές φορές εκτός αγώνα, αφού πλην Ζίφκοβιτς, ο ΠΑΟΚ ψάχνει με το κιάλι την ατομική ενέργεια.

Ένα ακόμη θέμα που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου, είναι οι θλάσεις. Κάποιες λόγω της ηλικίας – Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια – κάποιες λόγω ευπάθειας – Καντουρί, Ροντρίγκο – κάποιες λόγω κακής προηγούμενης περιόδου, όπως οι δύο τελευταίες του Μιτρίτσα και του Σίντκλεϊ.

Ο Ρουμάνος, την τελευταία του χρονιά στη Σαουδική Αραβία, ουσιαστικά ούτε προπόνηση δεν έκανε. Είναι εντελώς εκτός ρυθμού και αυτό φαίνεται. Όσο για τον Σίντκλεϊ, τις συμμετοχές του μόνο να δεις από πέρυσι – και γενικά τα τελευταία χρόνια – καταλαβαίνεις πως είναι ένας αθλητής που δεν πιέστηκε τελευταία.

Και δεν είναι μόνο οι απουσίες. Είναι και το πως μπαίνουν όταν επιστρέφουν. Ο Βαρέλα μπήκε με τον Βόλο και ήταν βαρύς, το ίδιο συνέβη και με τον Άντρε, ο Καντουρί χρειάστηκε δύο παιχνίδια από τον πάγκο για να βρει ρυθμό.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε τον τραυματισμού του Νέλσον Ολιβέιρα το περασμένο καλοκαίρι, προσθέτουμε και το ότι ο Κούρτιτς έμεινε εκτός στη πιο κρίσιμη στιγμή και αντιλαμβανόμαστε με μέχρι σήμερα, η τύχη δεν θέλει τον ΠΑΟΚ.

Προσωπικά εκτιμώ πως το κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι το μαξιλαράκι του Γενάρη. Αν είναι μέσα στους στόχους του μέχρι τότε, έχοντας βγάλει ήδη το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ΄όλους, τότε με έξυπνες κινήσεις μπορεί να αποκτήσει στοιχεία που του λείπουν.

Ακόμη και σήμερα, με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λουτσέσκου, η ομάδα είναι ξεκάθαρα πιο οργανωμένη τακτικά από τις τελευταίες δύο σεζόν.

Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει τον Γενάρη, αποκτήσει ένα δεκάρι και έναν εξτρέμ οπωσδήποτε και ο Ολιβέιρα επιστρέψει αρχές Φλεβάρη όπως αναμένεται, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει τύχη για την κορυφή. Αν χάσει έδαφος ή δεν δείξει η ΠΑΕ αντανακλαστικά ενίσχυσης, τότε το πουλάκι θα πετάξει.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι η εικόνα της ομάδας. Για την ακρίβεια αφού άντεξα το τεστ κοπώσεως απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο και δεν έμεινα στον τόπο, όλα καλά.

Αυτό που με ανησυχεί είναι κάποια μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει.

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έκλεισαν μόνο τα θέματα των Σφιντέρσκι και Λύρατζη. Παραμένουν ανοιχτά κάποια που τα θεωρώ πολύ κομβικά. Του Ζίφκοβιτς σίγουρα και του Σβαμπ. Ηγετικές προσωπικότητες που θα πρέπει να πείσει το κλαμπ πως τις υπολογίζει για το μέλλον. Αυτοί οι δύο έπρεπε να μην αποτελούν μέτωπα.

Προφανώς η επόμενη σεζόν θα είναι μία που θα κλείσει οριστικά ο κύκλος σημαντικών παιδιών, άρα δεν περιμένουμε κάποια εξέλιξη εκεί. Προφανώς ο Ίνγκασον θα πρέπει να δείξει σε τι επίπεδο βρίσκεται γιατί ο τραυματισμός του στον χόνδρο δεν είναι κάτι απλό.

Υπάρχουν οι περιπτώσεις δανεικών που είναι πολύ νωρίς για να μπούνε στην ατζέντα και από αυτά που βλέπουμε, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει μόνο ο Σίντκλεϊ.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις παικτών που ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους και θα μπορούσαν να έχουν χρησιμότητα στο ρόστερ, ανεξαρτήτως ενίσχυσης του καλοκαιριού. Ο Πασχαλάκης και ο Ροντρίγκο, είναι δύο από αυτές τις περιπτώσεις, όμως εδώ μετράει πολύ το οικονομικό. Αν το κλαμπ επιλέξει να πάει για πρώτες επιλογές στις θέσεις τους και τους θέλει για βάθος, δεν μπορούν σίγουρα να κλείσουν με τα χρήματα που λαμβάνουν σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ όμως θα πρέπει να αποφασίσει για που το πάει. Έτσι ώστε να κλείσει έστω τα μέτωπα που έχουν κάποια χρησιμότητα μελλοντικά.

Θα πρέπει πάντα στη Μικράς Ασίας να έχουν το μυαλό τους πως μία ομάδα δεν χτίζεται μόνο το καλοκαίρι και κάνει κάποιες παρεμβάσεις τον χειμώνα. Η διαδικασία εξέλιξης τρέχει καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν πρέπει να συσσωρεύονται τα ανοιχτά μέτωπα στην εποχή που θα πρέπει να καταναλώνεται όλη η ενέργεια στη ποιοτική ενίσχυση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση