Αυτό είναι το πλάνο και εφαρμόζεται

Πολλές φορές στο παρελθόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε για έλλειψη καλού τάιμινγκ όσον αφορά στη δημιουργία ομάδας, αλλά και όσον αφορά στις ανανεώσεις συμβολαίων. Αυτή τη φορά όμως, δεν μπορεί να κατηγορηθεί γιατί απλούστατα, κινήθηκε άμεσα.

Από το περασμένο καλοκαίρι και σήμερα, έχουν ανακοινωθεί πέντε ανανεώσεις συμβολαίων. Οι τρεις σε παίκτες που έχουν μεταπωλητική αξία και μπορούσαν εύκολα να βρούνε καλύτερα συμβόλαια ως ελεύθεροι και οι δύο, ως παίκτες προοπτικής που ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό τους.

Η κάθε περίπτωση ήταν ιδιαίτερη.

Αρχικά, ο Κάρολ Σφιντέρσκι, έχοντας κάνει εξαιρετικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας και στη συνέχεια βρίσκοντας γκολ παίζοντας με αυτή, κίνησε την περιέργεια αρκετών συλλόγων. Ο ΠΑΟΚ όμως πρόλαβε και τον ανανέωσε, πριν αποκτήσει δικαίωμα υπογραφής.

Στη συνέχεια, ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς, μία αρκετά ιδιαίτερη προσωπικότητα, έπρεπε να πεισθεί πως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που θα του δώσει και χρήματα και δόξα. Πείσθηκε, ενώ στη διαδικασία ενεπλάκη και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ήταν ο τρίτος της παρέας. Έχοντας παρουσιάσει εκπληκτική βελτίωση, δείχνοντας στοιχεία του σπάνιου ταλέντου του κυρίως στο κομμάτι του μπιλντ απ, έπρεπε να αισθανθεί πιο σίγουρος για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και ο ΠΑΟΚ παράλληλα να ελέγξει καλύτερα την περίπτωσή του. Υπέγραψε και αυτός.

Οι δύο μικροί, ο Χάρης Τσιγγάρας και ο Λευτέρης Λύραντζης, πείστηκαν να υπογράψουν γιατί σε βάθος χρόνου θα πάρουν ευκαιρίες. Ειδικά ο πρώτος, ήταν έτοιμος να φύγει τον Αύγουστο, όταν και πίεζε ο Ατρόμητος, μόνο και μόνο για να παίζει. Εν τέλει, ο Λουτσέσκου ξεκαθάρισε πως θα έρθει η στιγμή που θα τον ενεργοποιήσει, με αποτέλεσμα να μείνει.

Στο ρόστερ αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες που κινδυνεύει η ομάδα να τους χάσει ή να τους χάσει με ψίχουλα.

Ενόψει του καλοκαιριού που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν πολλές αλλαγές, αφού ο κύκλος πολλών παιδιών λήγει, δημιουργείται ένας κορμός από παιδιά που ανανέωσαν και από κάποιους ενεργούς – Σβαμπ, Κούρτιτς, Καντουρί – που έχουν συμβόλαιο σε ισχύ.

Με λίγα λόγια, η επόμενη ομάδα δεν θα ξεκινά από το μηδέν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση