Αφαίρεση βαθμών στον Ηρακλή

Ο ΠΑΟΚ χθες το βράδυ πήρε μια τεράστια νίκη στην Τσεχία. Η σημασία είναι μεγάλη για πολλούς λόγους. Αρχικά για βαθμολογικούς, έπειτα για το γεγονός πως κάλυψε τη διαφορά με τη Νίμπουρκ και στη συνέχεια για ψυχολογικούς, καθώς μία τέτοια νίκη ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα. Για να έρθει όμως αυτό το αποτέλεσμα, έπρεπε να γίνει μια σειρά σωστών ενεργειών από το σύνολο του Λυκογιάννη.

Τελευταία χρονικά και κομβικότερη ήταν η τάπα του Τζόουνς. Παρά το γεγονός πως η φάση ήταν καθαρή με γυμνό μάτι, οι διαιτητές, προτίμησαν να πάνε στο replay. Οπότε, αρχικά μέτρησαν το καλάθι, σταμάτησαν το χρόνο και βλέποντας τη φάση, ακύρωσαν το καλάθι κι έδωσαν τη μπάλα στον ΠΑΟΚ με βάση το βελάκι.

Μία πανομοιότυπη φάση είχε γίνει και πέρυσι στη σειρά των Playoffs με την ΑΕΚ κι αποτέλεσε αφορμή ν’ αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με το σκορ στο 83-79 και με 00:33 ν’ απομένουν ο Λοβ πέτυχε καθαρό καλάθι, ωστόσο οι διαιτητές Κορομηλάς, Πουρσανίδης Γ. και Τζιοπάνος, είδαν τάπα του κοντύτερου Μέικον. Κι αυτή η φάση είναι καθαρή με γυμνό μάτι. Οι τρεις διαιτητές όμως παρά τις διαμαρτυρίες σύσσωμης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν πήγαν στο instant replay, δηλώνοντας σίγουροι για την επιλογή τους.

Γιατί, το έκαναν αυτό; Υπερβολική σιγουριά, όπως είπαν, άγνοια των κανονισμών, ουδείς ξέρεις και ποτέ δε θα μάθουμε. Η ουσία είναι πως τριάδα κανονικών διαιτητών, διέκοψε το παιχνίδι στην Πράγα, πήγε στο replay, ακύρωσε το καλάθι κι έδωσε στους ασπρόμαυρους τη νίκη. Τουλάχιστον ξέρουμε πως αν ήταν η ίδια τριάδα στο ΟΑΚΑ θα είχε επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την τύχη του από το 83-81 με 00:33 ν’ απομένουν και τη σειρά στο 1-1.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση