Για το πρώτο step up με… ζητήματα στην ατζέντα Λυκογιάννη

Απο basketplus.gr: Τα 11 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του πρώτου ημιχρόνου, τα 8-9 αποτυχημένα εύκολα λέι απ (φανερό στοιχείο σε αυτό το τομέα τα βαριά κορμιά, χέρια και η αργή σκέψη λόγω της κούρασης), οι αργές κινήσεις (πιο φρέσκια η Λάρισα της οποίας οι παίκτες έπαιζαν μέχρι 5 λεπτά και αποχωρούσαν για να επιστρέψουν πάλι για ένα 5λεπτο…), η μη συμμετοχή στα συστήματα βασικών παικτών…

Με αυτά και άλλα πολλά έχει να ασχοληθεί ο Άρης Λυκογιάννης μέχρι την πρεμιέρα με το Λαύριο. Προπονήσεις, επαναλήψεις και φιλικά με επόμενα τα δύο στο τουρνουά της Καρδίτσας το Σαββατοκύριακο, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σχέση με την εικόνα στην Λάρισα. Πάντα με την σοβαρή δικαιολογία της κούρασης από μια πολύ σκληρή εβδομάδα με πολύ δουλειά στην φυσική κατάσταση, διαδικασία που ώθησε βασικούς παίκτες να έχουν “παραδωθεί” από το ημίχρονο.

“Τώρα πλέον έχει περισσότερο μπάσκετ και λιγότερο γυμναστική…” έλεγαν μέλη του σταφ του Δικεφάλου, αρκεί βέβαια να ενταχθούν στην διαδικασία και μάλιστα στο 100% όλοι οι παίκτες. Με το πρόγραμμα να έχει αυτή την μορφή και να απαιτεί αρκετές νίκες στο πρώτο γύρο ώστε η ομάδα να μπορεί να ελπίζει στους στόχους της, είναι ακόμα πιο απαιτητή η γρήγορη παρουσία του συνόλου σε καλό επίπεδο. “Θα βρω την άκρη” έλεγε ο Λυκογιάννης, που δεν έχει πρόβλημα να “ταλαιπωρηθεί” με το σύνολο του ρόστερ μέχρι να… βρεθεί αυτή η άκρη. Ειδικά με τους πιο άπειρους και έχοντες τις λιγότερες εικόνες σε αυτό το φάσμα πίεσης και απαιτήσεων.

Όσο για τα προβλήματα…; Ο Κάρτερ επέστρεψε κανονικά στο πρόγραμμα, ο Μιχάλης Κκαμπερίδης με σύσταση του γιατρού άρχισε ατομικό πρόγραμμα σε πιο εντατικό ρυθμό και για την ώρα είναι αμφίβολος και για το τουρνουά της Λάρισας (ο ίδιος πάντως θέλει να παίξει, νοιώθοντας καλά), ενώ ο Χριστοδούλου για δύο μέρες ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) και θα δοκιμάσει την Πέμπτη, όταν και θεωρείται οτι δεν θα έχει πρόβλημα να μπει σε κανονικό ρυθμό.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση