Δούκας: “Η μοίρα κάθε άβουλου χειροκροτητή είναι προδιαγεγραμμένη”

Βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής εδώ και δύο χρόνια. Τον είδαν, τον έκριναν, παρακολούθησαν τη δουλειά του, είδαν αποτελέσματα, μίλησαν με τους παίκτες και τέλος πάντων είχαν την ευκαιρία και τον χρόνο να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται…

Κάπως έτσι πριν ένα μήνα ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Φαν’ τ Σχιπ θα παρέμενε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας για άλλα δύο χρόνια.

Παρολ’ αυτά σαν… ανέκδοτο προκύπτει από πολλές πλευρές η πληροφορία ότι το μέλλον του Ολλανδού προπονητή είναι στον αέρα, επειδή η Εθνική δεν κέρδισε και δεν είχε καλή απόδοση στο τελευταίο αδιάφορο ματς με το Κόσσοβο!

Αυτοί είμαστε! Όπως πολλοί και διάφοροι τον έσκιζαν ή τον αποθέωναν από εβδομάδα σε εβδομάδα ανάλογα το αποτέλεσμα της Εθνικής, έτσι και οι παράγοντες, εκεί που τον είχαν σίγουρο, τώρα τον αμφισβητούν γιατί η Ελλάδα δεν κέρδισε το Κόσσοβο!

Αν η αστειότητα αυτή δεν ευσταθούσε, θα τη διέψευδαν από χθες μια και είναι ντροπή να κρίνεται έτσι, το παρόν και το μέλλον της Εθνικής.

Όλοι όσοι ψάχνουν ευκαιρία να δημιουργήσουν βαρύ κλίμα για την Ομοσπονδία, τους πιέζουν να αλλάξουν προπονητή και να κάνουν το λάθος όπως έγινε και με τον Σκίμπε πριν τρία-τέσσερα χρόνια. Γνωρίζουν οι εχθροί του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι η επανεκκίνηση θα επιφέρει νέο χάσιμο χρόνου, ειδικά τώρα που η Ελλάδα –όπως λένε κυρίως οι παίκτες, αλλά και όπως βλέπουμε- έχει μία ταυτότητα και παρά τις απουσίες των καλύτερων παικτών όπως ο Ζέκα, ο Φορτούνης, ο Κουρμπέλης, ο Γαλανόπουλος, ο Σταφυλιδης,  παρά τη φτώχεια σε φορ και εξτρέμ, παρολ’ αυτά η Ελλάδα έκανε πολλές καλές εμφανίσεις ( με κορυφαία αυτή στη Σουηδία) και λόγω έλλειψης ποιότητας μπροστά, έχασε αρκετούς βαθμούς.

Πέρα από όλα αυτά όμως δεν είναι εικόνα αυτή με την ΕΠΟ και τους υπευθύνους της Εθνικής στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν έτοιμη τη συμφωνία και στα μέσα του μήνα να διαφοροποιούν το πλάνο τους. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται να ισχύουν Ας διαψεύσουν ή την αρχική σκέψη, ή τα πρόσφατα σενάρια.  Το σκηνικό όπως τώρα παρουσιάζεται δεν τιμάει κανέναν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση