Δούμας: «Που έχει κολλήσει το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας»

Για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Νέα Τούμπα και το ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που έπονται για γήπεδο του ΠΑΟΚ μίλησε ο Τάκης Δούμας που έχει ασχοληθεί εκτενώς με αυτό το τεράστιο πρότζεκτ του «ασπρόμαυρου» οργανισμού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια κάποια καθυστέρηση, για να το πω καλύτερα, μια μικρή άδεια, ίσως και λόγω των ημερών που ζούμε. Από όσο ξέρω και κάτω στο Υπουργείο υπήρχε ένα θέμα, με το ίδιο το κτήριο του Υπουργείο και υπάρχει ένα μπέρδεμα γενικότερα.

Δεν είναι μια νορμάλ κατάσταση και αυτό δείχνει ότι ενδεχομένως να έχουμε μια μικρή καθυστέρηση. Περιμέναμε το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού να συνεδριάσει στα τέλη του περασμένου μήνα, αρχές του Νοέμβρη. Το λοκ ντάουν έφερε μια καθυστέρηση και ελπίζουμε με το τέλος αυτού του μήνα να έχουμε νεότερα, για να μπορέσει να λειτουργήσει το συμβούλιο. Δεν είναι θέμα να οριστεί μόνο η διαδικασία, είναι συνεδριάσει το συμβούλιο, πάντα με τηλεδιάσκεψη εννοείται. Το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού είναι στην Αθήνα, όχι στην Θεσσαλονίκη, είναι ένα κεντρικό συμβούλιο του Υπουργείου, είναι ένα μοναδικό συμβούλιο και λειτουργεί στα πλαίσια που ορίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Θέλω να πιστεύω ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε καταφέρει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να έχει τελειώσει και αυτή η διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι με πολύ σφιχτούς και γρήγορους ρυθμούς από την πλευρά του κράτους, δεν θα παραβιαστεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα περισσότερο από έναν μήνα, μέχρι να φτάσει στο ΣτΕ. Μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας, το να φτάσει η υπόθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι κάτι τυπικό, είναι θέμα ημερών, μια απλή υπογραφή.

Από εκεί και μετά όλα περνούν στα χέρια του επενδυτή, στην υπόθεση του Παναθηναϊκού υπάρχουν μέσα δυο τράπεζες, σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ υπάρχει ένας επενδυτής, ένας ιδιοκτήτης ομάδας. Το μεγαλύτερο ποσοστό του γηπέδου του ΠΑΟΚ θα τα δώσει ο Σαββίδης, δεν μιλάμε για ένα μικρό ποσό ακόμα και αν για παράδειγμα βάλει 80.000.000 ευρώ από τα συνολικά 100.000.000 ευρώ.

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος από το 2021 έως το 2025 ή το 2026 ότι θα γίνει το γήπεδο. Σε αυτό το χρόνο, όχι ένα γήπεδο γίνεται, αλλά δυο γήπεδα. Μόλις περάσουμε από την διαδικασία του ΣτΕ, όλα θα εξαρτώνται από τον επενδυτή.

Το θέμα του παρακολουθούν όλοι με την ίδια ζέση. Και ο ΠΑΟΚ και η κυβέρνηση και όλοι οι φορείς. Λίγο οι καθυστερήσεις που υπάρχουν είναι λόγω των συνθηκών, αλλά πιστεύω ότι είμαστε ακόμα εντός χρονοδιαγράμματος. Πιστεύω ότι και ο κ. Σαββίδης περιμένει να πάρει στα χέρια του το Προεδρικό Διάταγμα για να κινηθεί αναλόγως».

Πηγή: Focus FM

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση