«Δύσκολη μάχη, πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό»

O 51χρονος κόουτς, ξεκίνησε αναφερόμενος στη Γαλατασαράι, η οποία προέρχεται από μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη, επί της Εφές στο πρωτάθλημα. «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνιδι απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή. Μποστ, Πουρσέλ και Τριμπλ είναι οι τρεις παίκτες οι οποίοι τραβάνε στο σκοράρισμα. Βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια ότι οι συγκεκριμένοι τρεις παίκτες είναι αυτοί οι οποίοι παίρνουν περισσότερες προσπάθειες. Θα πρέπει να έχουμε 40 λεπτά συγκέντρωση. Η Γαλατά είναι μια ομάδα η οποία πολύ εύκολα χάνει διαφορές και πολύ εύκολα παίρνει διάφορες. Δηλαδή ίσως αυτή να είναι η μοναδική της αδυναμία. Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% που έχουμε.
Πρέπει να βρούμε μία νίκη στη διοργάνωση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ Μateco, δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση και προετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα για την αυριανή αναμέτρηση… «Ήταν σημαντικό που είχαμε ξανά μαζί μας τον Λοβ και τον Κάρτερ που έλειπαν και κυρίως για τον Λοβ, ο ο οποίος από πλευράς ρυθμού είναι πιο πίσω, γιατί έλειπε περίπου δύο εβδομάδες.
Είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τη Γαλατά και μας έδωσε και μια νέα δυνατότητα να δώσουμε δύο μέρες ρέπο που ειδικά κάποιοι παίκτες που είχανε φορτιστεί παραπάνω το είχαν ανάγκη αυτό. Η αποστολή μας θα χρειαστεί πολλή ενέργεια. Δεν είναι πολύ εύκολο να περιορίσουμε μια τέτοια ομάδα. Αν δούμε όλα τα παιχνίδια της, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, τα σκορ της κυμαίνονται ψηλά».

Για τη σημασία που έχει η αυριανή αναμέτρηση για τη μάχη της πρόκρισης, με τον ΠΑΟΚ Mateco να είναι στο 0-2, σημείωσε… «Θέλουμε να κάνουμε μια νίκη, απέναντι σε μια ομάδα οποία έχει κερδίσει τους άλλους αντιπάλους. Σίγουρα θα είναι σημαντικό για εμάς, γιατί χάσαμε δύο παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Γενικά, όμως, βλέπουμε ότι η Ιγκοκέα είναι σκληρή στην έδρα της. Οι ομάδες είναι κοντά και ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι, που η Γαλατά νίκησε με διαφορά 16 πόντων τη Νίμπουρκ, η διαφορά αυτή ήρθε στο τέλος. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες αυτές που καθορίζουν τα αποτελέσματα στον όμιλο».

Ο Λυκογιάννης ρωτήθηκε για την κατάσταση του Λοβ και του Κάρτερ, που επιστρέφουν… «Ο Λοβ δε θεωρώ ότι είναι απόλυτα έτοιμος από την πλευρά του ρυθμού γιατί είναι πάνω από δύο βδομάδες εκτός. Παρόλα αυτά είναι τέτοιος ο σωματότυπος του που τον βοηθάει. Είναι σημαντικός για εμάς, ανοίγει διαδρόμους, κάνει πράγματα που μας έλειψαν. Ο Κάρτερ είναι καλά και θα αγωνιστεί αύριο και μπορεί να μας δώσει στοιχεία που δεν έχουμε από άλλους παίκτες. Από την Πέμπτη συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης, Παρασκευή και Σάββατο προπονήθηκε κανονικά, χωρίς να έχει ενοχλήσεις. Ένα απρόοπτο είχαμε χθες με τον Γιάνκοβιτς, με ένα μικρό τραυματισμό του στο πόδι, αλλά τον περιμένουμε να είναι κανονικά μαζί μας αύριο» απάντησε.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση