“Είχαμε άγχος, αλλά μείναμε πιστοί στο πλάνο μας”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Mateco, δεν είχε να κρατήσει πολλά από την εμφάνιση της ομάδας του, κόντρα στον Ηρακλή, πέρα από τη νίκη. Αναφερόμενος στο παιχνίδι, είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό από πολλές απόψεις. Πρώτα από όλα βαθμολογικά, δεύτερον γιατί προερχόμασταν από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και μάλιστα με τρόπο που δημιουργεί ψυχολογικά θέματα και τρίτον γιατί είχαμε να διαχειριστούμε σημαντικές απουσίες. Δε θεωρώ ότι παίξαμε κάποιο ιδιαίτερα καλό παιχνίδι. Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, πολύ νευρικοί, σουτάραμε πολλές φορές βιαστικά, σουτάραμε πολλές φορές με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα μας έπαιξε περίεργο παιχνίδι.

Μέσα από την άμυνα μας, βρήκαμε ένα καλό 3λεπτο-4λεπτο και με τη διαφορά που είχαμε, την κρατήσαμε με τον έναν ή το άλλο τρόπο. Πρέπει στο επόμενο διάστημα να βρούμε τρόπο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Όσο για το αν περίμενε ότι θα ερχόταν μια νίκη, με δύο Αμερικανούς εκτός και τον Γκρίφιν σε κακή μέρα, απάντησε: «Το μόνο πράγμα για το οποίο έχω «δεσμευθεί», δεν έχω μιλήσει για τίποτα άλλο από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, είναι ότι η ομάδα θα προσπαθεί πάντα να δίνει το 100% μέσα στο παρκέ. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι, με το Λαύριο, που είχαμε κακή εικόνα, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν προσπαθούμε.

Ενεργειακά παίξαμε πολύ καλά, παρότι ούτε φρέσκοι ήρθαμε, ούτε πολλές επιλογές από τον πάγκο είχαμε. Ζητάμε από παιδιά που ήρθαν για άλλους ρόλους, να παίζουν περισσότερο και να κάνουν περισσότερα πράγματα. Θα ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα μας αν δεν είχαμε αυτήν την ατυχία με τον Λοβ και δεν είχαν έρθει τόσο στραβά κάποιες καταστάσεις. Μέσα από αυτές τις στραβές καταστάσεις μπορείς να γίνεις δυνατός και εμείς, πρέπει να παλέψουμε».

Απαντώντας στη φημολογία περί αλλαγών, είπε: «Το εύκολο για έναν προπονητή, είναι να αρχίζει να αλλάζει παίκτες. Ποτέ δεν ήμουν αυτής της λογικής, αλλά αν δω ότι κάτι δεν προχωράει θα αναγκαστώ να πάω σε άλλη λύση. Μου άρεσε ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι ο Ογκμπέιντε για παράδειγμα, μπήκε και έκανε αυτό που θέλαμε. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που δεν έχουμε πάρει αυτά που θέλαμε, αλλά γι’αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι. Τους αγαπάω τους παίκτες μου! Έχω τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θα προσπαθήσω να τους στηρίξω και να τους βελτιώσω μέχρι το τέλος. Αν δω ότι δε γίνεται τότε, θα πάω σε αλλαγή.

Αυτά τα παιδιά που έχουν βγει μπροστά αυτήν τη στιγμή, πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό. Ο Λοβ θα χρειαστεί δεδομένα ένα διάστημα προσαρμογής. Ο Κάρτερ είναι σε ένα κακό φεγγάρι αυτήν την περίοδο, πέρα από τον τραυματισμό του. Το πρώτο πράγμα είναι να ξεκουραστούμε και το δεύτερο είναι να κάνουμε προπόνηση, που έχουμε τώρα τη δυνατότητα να κάνουμε. Χρειάζεται και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στον τρόπο που παίζουμε. Έρχονται παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Μιλώντας για την εικόνα του ΝτιΛέο σήμερα, που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στη θέση «4», σημείωσε: «Για «4» αποκτήθηκε. Έχει προτερήματα και αδυναμίες. Το σημαντικό είναι ότι είναι πανέξυπνος και καταλαβαίνει το παιχνίδι. Σήμερα ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Παρότι ήταν σε κακή μέρα εκτελεστικά, δεν κρύφτηκε, έβαλε κρίσιμα καλάθια στο τέλος, έβαλε τις βολές. Είναι ένας σημαντικός κρίκος για την ομάδα, όπως και οι υπόλοιποι. Είναι για τη θέση «4» ίσως και για το «3» σε ψηλά σχήματα».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση