Εντάσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας στη δίκη της ΑΕΚ

Με την κατάθεση των πρώτων πέντε από τους 37 μάρτυρες κατηγορίας, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, το απόγευμα της Τρίτης 1/6, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της εμπλοκής της ΑΕΚ σε εκλογές Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Η Επιτροπή δεν έκανε δεκτές τις ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας, που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι των κατηγορούμενων και έτσι η διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά.

Για την Ένωση υπάρχει εισήγηση για αφαίρεση 10 βαθμών ενώ οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστας Ντάσιος (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκος Αυλωνίτης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας) κατηγορούνται για επηρεασμό με αθέμιτες ενέργειες σε εκλογικές διαδικασίες προηγούμενων ετών σε ΕΠΣ και αντιμετωπίζουν το κίνδυνο απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Την Τρίτη 1/6 κατέθεσαν οι Ντάρλας Θόδωρος, Κεραμυδάς Παναγιώτης, Βρόντος Βασίλειος, Αλασάς Κωνσταντίνος και Λιασκος Δημοσθένης όσον αφορά τις καταγγελίες για εμπλοκή της ΑΕΚ στις εκλογές της ΕΠΣ Σάλας ενώ η συνέχεια θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο με εννέα μάρτυρες σε σύνολο 37.

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε, ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Σάλας, Θεόδωρος Ντάρλας. «Πήγα στη Γενική Συνέλευση να χαιρετήσω τον κόσμο, ως απερχόμενος πρόεδρος. Δημιουργήθηκαν κάποιες φασαρίες, δύο σεκιούριτι μου είπαν “φίλε πού πας;”, ενώ ήμουν ο απερχόμενος πρόεδρος. Ήρθε ο κ. Αυλωνίτης και με έβαλε μέσα. Τους ευχαρίστησα όλους και έφυγα. Πιστεύω υπήρχε λίστα με άτομα για να μπαίνουν.

– Πρόεδρος: Αναγνωρίζετε τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο στην αίθουσα;

– Ντάρλας: Τον αναγνωρίζω, ναι. Δεν έχω κανένα θέμα μαζί του.

– Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας λέτε ότι σας απείλησε τηλεφωνικά.

– Ντάρλας: Ό,τι γινόταν με τον Αυλωνίτη, υπήρχε μια προτροπή, τύπου “μην ασχολείσαι” και “χαλάρωσε”.

– Πρόεδρος: Αυτό είναι απειλή;

– Ντάρλας: Ε, θα μπορούσε να ήταν και απειλή, γιατί προσβάλει την προσωπικότητά μου αυτό. Πάντα υπήρχε κάτι από πίσω ώστε να μην πειράξω τον Αυλωνίτη.

– Πρόεδρος: Πώς σας απείλησε; Με ποιον τρόπο;

– Ντάρλας: Οτιδήποτε ήταν αντίθετο με όσα εξέφραζε ο Αυλωνίτης, υπήρχε τηλέφωνο που έλεγε “ασε τα αυτά, μην δυσκολεύεις τον Αυλωνίτη”.

– Πρόεδρος: Έχετε καταθέσει ότι σας απείλησε και ο κ. Μελισσανίδης, για να μην του χαλάσετε τα σχέδια.

– Ντάρλας: Σήκωσα το τηλέφωνο και η φωνή που ακούστηκε μου λέει “Δημήτρης Μελισσανίδης”. Πριν τις εκλογές της ΕΠΟ. Μεγάλη μου τιμή του είπα. Εκείνος μου απάντησε: “Τι μεγάλη σου τιμή ρε λαμόγιο. Θα δεις τι θα πάθεις. Δεν θα μου χαλάσεις εσύ τα σχέδια”.

– Πρόεδρος: Ποια σχέδια δηλαδή;

– Ντάρλας: Ε, και μόνη σας το συνδέσατε με τις εκλογές της ΕΠΟ. Πήγα στον εισαγγελέα και μου είπαν ότι δεν γίνεται άρση απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις.

– Πρόεδρος: Σε ποιον εισαγγελέα πήγατε;

– Ντάρλας: Δεν μπορώ να πω παραπάνω. Φοβήθηκα. Δεν μπορώ να πω πού πήγα. Σταματάω εδώ.

– Πρόεδρος: Τι πιστεύετε ότι ήθελε;

– Ντάρλας: Να φτιάξει το ποδόσφαιρο ήθελε. Να αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Και στις εκλογές ήρθαν κάποιοι άνθρωποι και μου είπαν να μην – ψηφίσω. Δεν μπορώ να πω ποιοι ήταν.

– Πρόεδρος: Κρίνετε η αξιοπιστία σας τώρα, έχετε καθήκον να πείτε.

– Ντάρλας: Ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών μου είπε ότι έδωσε εντολή ο Παπαδόπουλος να μην ψηφίσω. Ήταν και ο κ. Φρέρης της ΕΠΣ Κυκλάδων μπροστά, ρωτήστε τον. Τον κ. Παπαδόπουλο δεν τον είδα εκεί. Ήμουν ο μόνος που δεν ψήφισα. Ειπώθηκε και ότι με βάλανε σε ένα δωμάτιο μέσα, αλλά δεν το έχω πει εγώ αυτό, δεν ισχύει.

– Πρόεδρος: Αυτό όλο ήταν επιθυμία της ΑΕΚ και του κ. Μελισσανίδη; Γιατί;

– Ντάρλας: Ναι ήταν, για να βγει ο Αυλωνίτης που ήταν κοντά στην ΑΕΚ.

– Πρόεδρος: Λέτε ότι στηρίζατε και εσείς τον Γραμμένο. Τότε γιατί να γίνουν όλα αυτά;

– Ντάρλας: Τι να σας πω; Πού θέλετε να ξέρω; Ίσως δεν μου είχαν εμπιστοσύνη.

– Πρόεδρος: Δεν καταλαβαίνω το σκοπό. Και δεν τα καταγγείλατε όταν έγιναν. Και ούτε σε πρακτικά υπάρχουν αυτά, υπάρχει και η υπογραφή σας. Δεν φαίνεται να έχετε προβάλλει αντιρρήσεις.

– Γρηγορίου (δικηγόρος Αυλωνίτη): Ο κ. Αυλωνίτης σας επιτέθηκε;

– Ντάρλας: Ο Αυλωνίτης είναι ένας άνθρωπος που έχει αγωνιστεί και έχει την ικανότητα να είναι πρόεδρος. Δεν μου επιτέθηκε λεκτικά, δεν με προπηλάκισε, τίποτα από αυτά. Και εκείνος τον Γραμμένο στήριζε. Είδα ότι ο αντίπαλός του, ο Κεραμυδάς σπρώχτηκε. Το είδα απ’ έξω, στην είσοδο. Τον έσπρωχναν οι σεκιούριτι. Δεν ξέρω γιατί τον έσπρωξαν.

– Πρόεδρος: Άλλα έχετε πει στην κατάθεσή σας. Δίνετε άλλη εικόνα τώρα.

– Ντάρλας: Ο Παναγιώτης Δημητρίου μου είπε “θα ήταν καλό να μην ψηφίσεις”. Και ο Φρέρης. Μου είπε το ίδιο. Μου μετέφεραν ότι το είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Δεν ξέρω γιατί δεν με εμπιστεύονταν.

– Αλεξίου (δικηγόρος ΠΑΕ ΑΕΚ): Είχε κάποια ωφέλεια η ΑΕΚ από την εκλογή Αυλωνίτη;

– Ντάρλας: Ωφελείται το άθλημα αν βγαίνουν άνθρωποι που μπορούν να το πάνε μπροστά. Όλες τις ομάδες ωφελεί.

– Αλεξίου: Είναι κακό που ο Αυλωνίτης είναι ΑΕΚ;

– Ντάρλας: Όχι, δεν έχω πει κάτι τέτοιο.

– Αλεξίου: Κούγιας και Κεραμυδάς ξέρετε αν έχουν σχέση;

– Ντάρλας: Όχι, δεν ξέρω.

– Ρίζου (δικηγόρος Μελισσανίδη): Αισθανθήκατε κάπως μόλις μπήκατε εδώ μέσα;

– Ντάρλας: Όχι, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ευγενέστατος μαζί μου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο αντίπαλος του κ. Ντάρλα στις εκλογές της ΠΕΠΣΣ, Παναγιώτης Κεραμυδάς.

Ο τελευταίος στην προδικασία είδε καταθέσει ότι γνωρίζει τον Γιάννη Παπαδόπουλο και ότι τον έχει απειλήσει. Πριν την έναρξη τις δίκης όμως, έξω από την αίθουσα της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Γ. Παπαδόπουλος τον ρώτησε: «Με γνωρίζεις εμένα ποιος είμαι»; και ο Παναγιώτης Κεραμυδάς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να του απάντησε: «Όχι, ποιος είσαι»;

Στην κατάθεση του υποστήριξε ότι: «Τον γνωρίζω τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να αποσυρθώ για να κατέβει μόνο ο Αυλωνίτης. Με απείλησε. Μου είπε “είσαι ένα μηδενικό” κλπ. Και να αποσυρθώ. Και άλλα που έχω καταθέσει, απλά ντρέπομαι να τα πω. Για τη γυναίκα μου κλπ. Στις εκλογές της ΕΠΣ Σάλας είδα έναν διαπληκτισμό, πέταξαν κάποιον έξω, τον κ. Κίμωνα Αναστασίου. Έφαγε και κάτι σφαλιάρες. Και τον κ. Βρόντο τον σήκωσαν και τον έβγαλαν έξω. Εγώ μπήκα με το ζόρι. Μίλαγαν οι δύο σεκιούριτι, που εγώ δεν θεωρώ ότι ήταν σεκιούριτι, με τον Αυλωνίτη. Έφαγα και σφαλιάρες από αυτούς τους δύο. Όλοι με είδαν να τις τρώω. Και ο κ. Ντάρλας. Με πήρε πάλι τηλέφωνο ο κ. Παπαδόπουλος, μετά την πρώτη μου κατάθεση. Έκανα και μήνυση. Πήγα στον εισαγγελέα και είπα το περιστατικό. Την δεύτερη φορά δεν με απείλησε. Απειλήθηκαν και άλλοι, αλλά δεν μπορώ να τους πω. Οι άνθρωποι θα υποστούν διάφορα αν τα πω. Ήρθαν με βρήκαν δύο με μηχανές. Και με απείλησαν. Με το έτσι θέλω να ανακαλέσω τα όσα κατέθεσα. Ότι θα με βρούνε στο χαντάκι. Ήταν και ο Αυλωνίτης. Τρεις φορές ήρθε ο Αυλωνίτης. Είχε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ήρθε και μία φορά που ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου. Δεν τα ανέφερα πουθενά αυτά τότε γιατί το θεωρούσα άλλο θέμα σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών. Επηρεάστηκαν όμως οι εκλογές από αυτά. Ε, εντάξει, δεν τα είπα. Ο Μελισσανίδης δεν με πήρε ποτέ. Πιστεύω ότι ήθελε να έχει την Ένωση για να έχει μία ψήφο παραπάνω στις εκλογές της ΕΠΟ. Δεν έχω γνώση αν ο κ. Παπαδόπουλος έχει κάποια σχέση με την ΑΕΚ. Απ’ όσα βλέπω και ακούω».

– Ρίζου: (δικηγόρος Μελισσανίδη): Κύριε Κεραμυδά, είστε υπεύθυνος για της ακαδημίες του Ολυμπιακού;

– Κεραμυδάς: Όχι. Ποτέ. Ο γιος μου έχει τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όχι εγώ.

– Αλεξίου (δικηγόρος ΑΕΚ): Είπατε ότι ο Μελισσανίδης και η ΑΕΚ ήθελε τον Αυλωνίτη για να έχει μία ψήφο παραπάνω στην ΕΠΟ. Αν είχατε βγει εσείς πρόεδρος, ποιον θα ψηφίζατε; Δεν θα ψηφίζατε τον Γραμμένο; Τι εξυπηρετούσε ο Αυλωνίτης;

– Κεραμυδάς: Υπάλληλος της ΑΕΚ ήταν ο Αυλωνίτης. Την ΑΕΚ εξυπηρετούσε.

Ο δικηγόρος της ΑΕΚ Αλέκος Αλεξίου, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην Επιτροπή, ο Παναγιώτης Κεραμυδάς, απευθυνόμενος στο προεδρείο είπε: «Κυρία πρόεδρε, σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, μας εμπαίζει όλους. Εμπαίζει εσάς και όλους εμάς. Δεν είναι μόνο οι αντιφάσεις του. Ο άνθρωπος ψεύδεται! Μόνο αοριστολογίες και συκοφαντίες!».

Ακόμη κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων Σάλας, Κωνσταντίνος Αλάσσας, Δημοσθένης Λιάσκος και Βασίλειος Βρόντος.

Βασίλειος Βρόντος: «Πήγα στη Γενική Συνέλευση της Σάλας. Δεν είχα δικαίωμα ψήφου στις εκλογές γιατί τότε δεν είχα σωματείο. Είχα δικαίωμα ψήφου μόνο για τη Συνέλευση. Δεν με είχαν στη λίστα και δεν με άφηναν να μπω. Αυτός ο ψηλός που ήταν στην πόρτα, με έπιασε από τις μασχάλες και με έβγαλε έξω στο πεζοδρόμιο. Κάθισα λίγο έξω, μίλησα με 1-2 ανθρώπους, μετά βγήκε και ο Αυλωνίτης και μου ζήτησε συγγνώμη για τον ψηλό, μου είπε ότι έγινε λάθος, ότι δεν ήταν για μένα. Ήταν φιλικότατο αυτό που μου είπε ο κ. Αυλωνίτης. Θεώρησα ότι απλά έγινε λάθος στη λίστα».

Κωνσταντίνος Αλάσσας: «Υπήρχε μια ένταση στη Γενική Συνέλευση. Δεν υπήρξε όμως κάποια άσκηση βίας. Τον γνωρίζω τον κ. Παπαδόπουλο. Δεν ήταν εκεί. Κατηγορηματικά το λέω. Δεν πιέστηκα από κανέναν, δεν είχα κάποια ενόχληση».

Δημοσθένης Λιάσκος: «Άκουσα κάποια φασαρία έξω, στη Γενική Συνέλευση. Μου είπαν ότι ο Αυλωνίτης δεν άφηνε κάποιον να μπει. Μου μετέφεραν ότι έπεσαν και κάποιες ψιλές. Εγώ δεν τα είδα. Δεν τον γνωρίζω τον κ. Παπαδόπουλο. Πρώτη φορά τον βλέπω».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση