Ευκαιρία εξέλιξης για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση Βαρέλα

Η απόφαση του Φερνάντο Βαρέλα, να επιλέξει την Πορτογαλία και την Μπενφίκα για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής καριέρα του γιου του Γκουστάβο, δεν… έριξε από τα σύννεφα τους επιτελείς του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Οι προθέσεις της οικογενείας Βαρέλα, είχαν γίνει αντιληπτές από το καλοκαίρι. Οι συζητήσεις του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του Δικεφάλου, Γιώργου Γεωργιάδη, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή και κυρίως τον πατέρα του, για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου, δεν οδήγησαν πουθενά.

Ήταν προφανές πως, η οικογένεια είχε πάρει αποφάσεις ενδίδοντας στις πιέσεις των εκπροσώπων της Μπενφίκα. Οι συζητήσεις επαναλήφθηκαν και το φθινόπωρο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η προοπτική καριέρας στην Μπενφίκα, φαντάζει στα μυαλά των μελών της οικογένειας Βαρέλα, ιδανική. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να κλείσουν την πόρτα του ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει στον Φερνάντο, ποιες αποφάσεις θα πάρει για τον γιο του. Κανείς δεν μπορεί να του υπαγορεύσει, ποιο είναι το συμφέρον του. Τέτοιου είδους αποφάσεις της λαμβάνουν οι οικογένειες και πορεύονται με αυτές.

Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη του Γκουτσάβο. Αν δηλαδή θα καταφέρει να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Ταλέντο σίγουρα διαθέτει. Θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα διαχειριστεί ο ίδιος τον εαυτό του, τις συγκυρίες και την τύχη. Σε κάθε περίπτωση, εγώ προσωπικά εύχομαι να υλοποιηθούν τα όνειρα του και φυσικά τα όνειρα της οικογένειας.

Το ζητούμενο πλέον, δεν είναι τι θα κάνει στο μέλλον, ο Φερνάντο, ο Γκουστάβο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Βαρέλα. Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ θα αδράξει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να πορευτεί στον αμείλικτο κόσμο του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ναι, βλέπω ως ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ την εξέλιξη της υπόθεσης Βαρέλα. Ευκαιρία να απαλλαγεί από κάθε είδους ρομαντισμό και να πορευτεί με ρεαλισμό στο μέλλον. Είναι γεγονός ότι μετά την κατάκτηση των δυο συνεχόμενων ΝΤΑΜΠΛ, στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ, επικράτησε μια ρομαντική διάθεση για τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις επιτυχίες.

Πρόσωπα τα οποία δικαιολογημένα αποθεώθηκαν, δοξάστηκαν και φυσικά πληρώθηκαν αδρά για τις επιτυχίες που κατέγραψε η ομάδα. Που θέλω να καταλήξω; Στο προφανές. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και ως επαγγελματικό πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Δίνεις και παίρνεις. Παίρνεις και δίνεις. Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς και ρομαντισμούς που αποδεδειγμένα δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η ζωή προχωρά και το ίδιο ισχύει και για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Οι αποφάσεις που δεν λαμβάνονται με ρεαλισμό, ως συνήθως δεν οδηγούν στην επιτυχία.

Ο κάθε επαγγελματίας, δεν σκέφτεται μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο. Αποφασίζει με γνώμονα το συμφέρον του και πολύ καλά κάνει. Ακριβώς το ίδιο οφείλει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. Να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του και να εξελίσσεται.

Είναι ώρα ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο σκληρός. Να ισορροπήσει και να προσαρμοστεί στα δεδομένα του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι αποφάσεις να λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση της ομάδας και όχι των προσώπων. Οι… αγαθοεργίες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ – ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση