Ευρωπαϊκή «καμπάνα» για ΠΑΟΚ και Μιχαηλίδη

Μόλις χθες ο διαιτητής, Ευάγγελος Γρατσάνης, ενημέρωσε τον αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ για την πρόθεση του να σταματήσει να σφυρίζει παιχνίδια. Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για μία απόφαση, που σκεφτόταν εδώ και καιρό, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία. Μιλώντας στον “κόσμο των σπορ” έθεσε τον Άγγλο αριχιδιαιτητή προ των ευθυνών του, ενώ τον χαρακτήρισε “απρόσωπο”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Όλη αυτή την διαδικασία δήλωσης κωλύματος από την πλευρά μου την σκέφτομαι από τον Οκτώβριο. Ο τελευταίος ορισμός με έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά αν αξίζει να ασχολούμαι με την διαιτησία.

Το να έχουμε φτάσει στην 10η αγωνιστική και να υπάρχουν διαιτητές που έχουν σφυρίξει έναν αγώνα είναι τουλάχιστον λυπητερό. Πριν δύο χρόνια που ανέλαβε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, κράτησε εμάς και οριζόμασταν μόνο ως τέταρτοι και ξαφνικά μετά από έναν χρόνο κληθήκαμε ξανά και φτάσαμε μετά από 10 αγωνιστικές να έχουμε ελάχιστες συμμετοχές.

Δεν επικοινώνησα πιο πριν με τον κύριο Κλάτενμπεργκ, γενικά είναι απρόσωπος και επικοινωνεί μαζί μας ηλεκτρονικά. Μετά την επιστολή μου, μου έστειλε απλά ένα mail που αποδέχεται την απόφασή μου.

Πιστεύω ότι δεν έχει προσπαθήσει να γνωρίσει και να βελτιώσει την ελληνική διαιτησία, κάνοντας σεμινάρια, να πω ότι είναι διοικητική ανεπάρκεια; Δεν γνωρίζω τους λόγους.

Δεν χρειάζεται να σφυρίζει για να βλέπεις την ελληνική πραγματικότητα στην διαιτησία. Εμείς σαν Έλληνες διαιτητές, αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια το εξής: Ότι είναι ξένο, είναι και καλό. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατέψουμε την ελληνική διαιτησία.

Δεν μου αρέσει σε παιχνίδια που δεν είναι υψηλής επικινδυνότητας, να έρχονται και να σφυρίζουν ξένοι συνάδελφοί μου, εμείς πότε θα παίξουμε την 25η αγωνιστική;».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση