Ευρώπη ώρα μηδέν για τον ΠΑΟΚ

Καλή χρονιά στην ομάδα μας και σε όλους τους οπαδούς μας. Όχι δεν έχω πάρει κάτι και έχω παραισθήσεις. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήρωση της χρονιάς που αφορά την ομάδα μας. Άρα για μένα τώρα άρχισε η νέα χρονιά. Βρεθήκαμε για ακόμα μια φορά σε μια ευρωπαϊκή κλήρωση σαν ανίσχυροι. Κάτι για το οποίο φταίει η ομάδα μας αλλά για μένα όχι το καθαρά αγωνιστικό της τμήμα. Είχαμε μια εμμονή με το ελληνικό πρωτάθλημα και κατα τη δική μου άποψη κάναμε επιλογές. Κάποιοι από εσάς μπορεί να διαφωνήσουν αλλά χάσαμε παιχνίδια με καθαρά κατώτερους αντιπάλους που δεν θα έπρεπε..

Αυτή τη στιγμή είμαστε στη θέση 73 της ευρωπαϊκής κατάταξης με 21.000 βαθμούς οι οποίοιπροήλθαν από τις παρακάτω 5 σαιζόν

15/16 6.000 βαθμοί
16/17 8.000 βαθμοί
17/18 1.500 βαθμοί
18/19 3.000 βαθμοί
19/20 2.500 βαθμοί

Για την επόμενη σαιζόν θα αφαιρεθούν οι βαθμοί της σαιζόν 15/16 γιατί ως γνωστόν μετράνε οι βαθμοί μόνο της τελευταίας 5ετίας και δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά ήταν η δεύτερη καλύτερη μας χρονιά σε βαθμούς. Οι τρεις τελευταίες χρονιές ήταν τραγικές για τον ΠΑΟΚ. Άρα για να κρατήσουμε τα ταπεινά μας φετινά κεκτημένα πρέπει να μαζέψουμε τουλάχιστον 6.000 βαθμούς. Ελπίζω λοιπόν να καταλάβαμε όλοι ότι ο ΠΑΟΚ φέτος επιβάλλεται να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση. 

Πάμε τώρα να δούμε το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Βρεθήκαμε στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό μας παιχνίδι αντίπαλοι της τουρκικής Besiktas. Ελληνοτουρκική αναμέτρηση σε μια περίεργη χρονικάπερίοδο με όλα αυτά όσα γίνονται στο Αιγαίο. Το σίγουρο είναι ότι είχαμε την τύχη με το μέρος μαςόσον αφορά την έδρα. Όχι γιατί θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα η άδεια Τούμπα όσο δεν ήθελα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ένα ταξίδι στην Τουρκία με όσα αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Δεν θα κάτσω να μπω καθόλου σε μια σύγκριση των δύο ομάδων καθώς εκατέρωθεν οι μεταγραφές έχουν μόλις ξεκινήσει και η Besiktas δεν έχει ξεκινήσει καν την προετοιμασία της.

Αυτό που εγώ θέλω να τονίσω και εύχομαι να το έχουν όλοι στο μυαλό τους είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ θέλει να έχει μέλλον στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά πρέπει να είναι όσο δυνατόν πιο επιτυχημένη για τους παρακάτω πολύ σημαντικούς λόγους:

1. Τρεις σερί ήδη αποτυχημένες χρονιές είναι πολλές για τον ιστορικό ΠΑΟΚ και για τον κόσμο του. Η ομάδα που πάλεψε στα ίσια με τις μεγαλύτερες ομάδες στο παρελθόν δεν θα κοντράρεται τώραμε Βίντι και Έστερσουντ…
2. Χρειαζόμαστε όσους το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να ανεβούμε στην κατάταξη. Αν δεν γίνει και τώρα οι επόμενες ευρωπαϊκες κλήρωσεις θα μας βγάζουν αντιμέτωπους με μεγαθήρια.
3. Χρειαζόμαστε έσοδα για να γλυτώσουμε από τον βραχνά του Financial Fair Play χωρίς να πουλήσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή που σίγουρα θα μας χρειαστεί π.χ. Γιαννούλης αλλά και για να μην ματώνει και άλλο η τσέπη του Ι. Σαββίδη μετά από κάθε χρονιά. Αν είναι να ματώσεις για να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη μεταγραφή και όχι για να καλύψει ζημίες.
4. Πρέπει επιτέλους να ανυψώσουμε το πρεστίζ της ομάδας και παράλληλα και των παικτών μας. Όσο πιο καλά πηγαίνει μια ομάδα στην Ευρώπη τόσο πιο εύκολα έρχονται σε αυτήν ποδοσφαιριστές αλλά και αν θέλει να πουλήσει κάποιον το κάνει με ακριβό αντίτιμο και όχι με ψίχουλα σε σχέση με τηναξία του λόγω ανάγκης.
5. Δεν θα φτιάξουμε καινούργιο γήπεδο για να παίζουμε με τις μικρές επαρχιακές ελληνικές ομάδες..

Αυτά από μένα. Θα ήθελα πραγματικά αν διαφωνείτε μαζί μου να αφήσετε ένα σχόλιο με την άποψη σας για να την συζητήσουμε. Το ίδιο βέβαια και όσοι συμφωνείτε και έχετε να προσθέσετε κάτι σε όσα εγώ παρέθεσα. 

Geroplatanos

Διαβάστε περισσότερα