Ημέρα αγώνα για Πασχαλάκη, Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς

Η μεταγραφική περίοδος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει ήττα. Υπάρχει ξεκάθαρη αποτυχία όταν επί πολλούς μήνες προσπαθείς να αποκτήσεις έναν παίκτη και δεν τα καταφέρνεις και όταν στο τέλος ο προπονητής σου -που εσύ υποστηρίζεις ότι πρέπει να υπηρετήσεις και να στηρίξεις με όλες τις δυνάμεις σου- εύχεται και ζητάει έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, κάτι που τελικά δεν υλοποιείται.

Θα άλλαζαν τόσα πολλά αν ο ΠΑΟΚ είχε έναν ακόμη μεσοεπιθετικό; Θα λύνονταν όλα τα προβλήματα Θα ήταν διεκδικητής του τίτλου και τώρα δεν είναι; Ποιος ξέρει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε αυτό το θέμα, δημιούργησε προσδοκίες και όταν στο τέλος των μεταγραφών υπάρχει ένα… κενό, τότε χαλάει το κλίμα και η διάθεση. Πολύ; Λίγο; Ποιος ξέρει…

Τα… πώς και τα γιατί έκλεισε έτσι όπως έκλεισε η μεταγραφική περίοδος δεν έχουν σημασία. Το αποτέλεσμα μετράει. Ο ΠΑΟΚ υπέστη ήττα και τώρα αναγκαστικά θα προσπαθήσει κάτι να διορθώσει από την λίστα των ελεύθερων παικτών.

Αυτός ο ΠΑΟΚ όμως που απέτυχε στο τέλος των μεταγραφών να αποκτήσει έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, έχει –κατά την άποψή μου- κάνει την κορυφαία κίνηση του καλοκαιριού. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο ενισχυμένος από όλους, γιατί εκείνος έκανε την καλύτερη μεταγραφή στον πάγκο. Η ομάδα κάνει τους παίκτες, την ομάδα την κάνει ο προπονητής και αυτός ο προπονητής έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να φτιάχνει ομάδες και κάπως έτσι κάθε παίκτης να ανεβάζει κατά 20-30% την απόδοσή του. Εκεί πόνταρε εξ’ αρχής ο ΠΑΟΚ και εκεί θα ποντάρει είτε έχει συν ένα παίκτη, είτε είναι με μείον έναν από τον αρχικό σχεδιασμό. Τα πρώτα δείγματα ήδη φαίνονται και μακάρι να υπάρξει συνέχεια. Ο ίδιος είναι βέβαιος για την επιτυχία. Είναι ο πιο αισιόδοξος όλων και η δική του άποψη μετράει, όσο και αν προφανώς εκνευρίζεται από πράγματα που θα ήθελε να είναι καλύτερα τακτοποιημένα.

Όπως και να έχει, μετά από αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, ένα πολύ μεγάλο ερώτημα έχει ήδη τεθεί και κάποια στιγμή καλό θα είναι να απαντηθεί: Γιατί από τα 20 εκατομμύρια που εισέπραξε η ΠΑΕ από πωλήσεις παικτών, αποφασίστηκε να επενδυθεί ένα μόνο μικρό ποσοστό για την ενίσχυσή της;

Τελικά…

Σε αυτή την μεταγραφική περίοδο και σε σχέση με την ομάδα που τελείωσε τη χρονιά,  έφυγαν: Τζόλης, Μπάμπα, Κρμέντσικ, Ουάρντα, Λάμπρου, Νινούα, Περέιρα.

Αποκτήθηκαν οι: Ολιβέιρα, Τέιλορ, Κούρτιτς, Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ, Άκπομ και επέστρεψαν Μπίσεσβαρ και Εσίτι.

Ο ΠΑΟΚ που έχει στόχο των πρωταθλητισμό, έχει και μεγάλη απόσταση να καλύψει για να πλησιάσει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος (θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό), αριθμητικά έχει λύσεις (ποιοτικά μπορούσε και έπρεπε να έχει καλύτερες) περιμένει μέσα από τη δουλειά του προπονητή του να φτιάξει καλύτερη ομάδα που θα ανεβάσει την απόδοση όλων των άλλων παικτών και κάπως έτσι ξεκινάει το πρωτάθλημα, έχοντας μαζί και την παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση