Η νέα μορφή του ΠΑΟΚ και ο… τελικός με Κοπεγχάγη

Με την ηγετική φυσιογνωμία Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί και αφήνει προσδοκίες για το μέλλον. Γράφει ο Κ. Βασιλόπουλος.

Ένα πράγμα χρειάζεται να χωνέψουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ φέτος. Η ομάδα βρίσκεται στο μεταίχμιο, είναι υπό κατασκευή και φυσικά θα περάσει από πολλές φάσεις μέχρι να μας παρουσιαστεί στην τελική και ταυτόχρονα, καινούρια της μορφή.

Ο Λουτσέσκου το ξέρει καλύτερα από τον καθένα, το έχει αποδεχθεί, το παλεύει και προσπαθεί με όποιο έμψυχο δυναμικό του έχει παραδοθεί. Οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν σήμερα τον κορμό, έχουν αντιληφθεί τις δυσκολίες και ευθυγραμμίζονται στις ανάγκες και τις γραμμές της  φετινής  διπλής (Ελλάδα και Ευρώπη)  αποστολής.

Οι  ελλείψεις είναι φανερές και στο μεταξύ προκύπτουν νέα προβλήματα με τραυματισμούς, που φυσικό είναι να μη λείπουν και να είναι   μακράς   διάρκειας, στην ηλικία και στην   κατάσταση που βρίσκονται αρκετοί παλιοί αλλά βασικοί παίκτες.

Με αυτά και με εκείνα η ομάδα στέκεται αξιοπρεπώς, δεν τα καταφέρνει άσχημα και δηλώνει παρών σε όποια μάχη καλείται να δώσει. Μέσα από την δουλειά και την συνεργασία, με σύμβουλο το καλό κλίμα που καλλιεργείται και εξασφαλίζεται από την ηγετική φυσιογνωμία Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί και αφήνει προσδοκίες για   το μέλλον.  

Η ομάδα κερδίζει, χάνει, αρέσει, προβληματίζει, παλεύει, ολιγωρεί, αλλά το τελικό πρόσημο της είναι θετικό. Κάποιοι παίκτες εντυπωσιάζουν, άλλοι αναδεικνύονται, ορισμένοι κάνουν βήματα   προόδου, απλά μερικοί βρίσκονται σε αναμονή   και γενικά παρατηρείται μια ώσμωση, που τελικά κάπου θα καταλήξει και θα φέρει ένα αποτέλεσμα.  

Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να συνδυαστούν οι απαιτήσεις της χρονιάς με την ανάγκη δημιουργίας της νέας ομάδας, αυτής που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Παίκτες και προπονητής με τα όποια λάθη τους πασχίζουν φιλότιμα και κρατούν την ομάδα όρθια και μέσα σε κάθε διεκδίκηση. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και θα γίνει σκληρότερος, οπότε καλά θα Κάνουμε να δείξουμε κατανόηση και υπομονή.  

Η πράξη έδειξε ότι παίκτες που θεωρούνται ξοφλημένοι ή ήταν στη μόνιμη αμφισβήτηση, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη, βοηθώντας την ομάδα ουσιαστικά. Στη σειρά περιμένουν και άλλα παιδιά (Τσιγγάρας, Λύρατζης), έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία και να παλέψουν για την δική τους δικαίωση αλλά και την ανάδειξη τους τελικά, σε χρήσιμα  εργαλεία για το  σύνολο. Θα χρειαστεί εμπιστοσύνη και χρόνος, γιατί δεν περισσεύει κανένας και οι ανάγκες θα αυξηθούν. Ούτε λοιπόν ενθουσιασμός χωρίς λόγο και βιασύνη, ούτε  απογοήτευση  και  αφορισμοί… Η ομάδα έχει τα φόντα, διάθεση υπάρχει, οι συνθήκες ευνοούν και αν υπάρξει ψυχραιμία και προσήλωση στο κοινό  στόχο, σίγουρα θα έρθουν επιτυχίες.

Ο αγώνας της Πέμπτης με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, είναι σαν… τελικός. Με νίκη ο ΠΑΟΚ δεν «κλειδώνει» την πρόκριση, εξασφαλίζει όμως μια από τις δυο πρώτες θέσεις. Σαφώς και θέλει την πρώτη που δίνει απ΄ ευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης (η 2η θέση οδηγεί σε μπαράζ με τις ομάδες που θα ολοκληρώσουν το Europa League στην 3η θέση των ομίλων τους), αυτό όμως είναι συζήτηση που θα ακολουθήσει.  

Η προσοχή συγκεντρώνεται στο παιχνίδι με τους Δανούς που επίσης θα το αντιμετωπίσουν σαν τελικό καθώς βρίσκονται σε δύσκολη θέση, μετά την ήττα που γνώριζαν από τον Δικέφαλο στην Κοπεγχάγη. Η προσέγγιση του αγώνα απαιτεί σοβαρότητα και τεράστια προσοχή καθώς, τα αμυντικά –και κυρίως προσωπικά- λάθη που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποβούν μοιραία.

Το ευχάριστο είναι πως τόσο ο Λουτσέσκου όσο και οι παίκτες έχουν αντιληφθεί την ανάγκη του ασπρόμαυρου οργανισμού, να ανακτήσει η ομάδα το κύρος της στην Ευρώπη και να κάνει αισθητή την παρουσία της. Τα υπόλοιπα στην Τούμπα…

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ – ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση