Η ώρα του Πάμπλο

Ο δικός μας Πάμπλο ήρθε στην ομάδα και δέθηκε μαζί της αλλά και με τους οπαδούς γιατί ήταν ένας παίκτης που έπαιζε πάντα με δύναμη και πάθος (συχνά ίσως και λανθασμένα), λειτουργούσε με το συναίσθημα και προ πάντων είχε μηδενική ανοχή στην αδικία. Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής ωρίμασε. Η δουλειά του προπονητή εξάλλου απαιτεί αφοσίωση και ηρεμία.

Και ύστερα έρχεται το κεφάλαιο Κ19 του ΠΑΟΚ. Απίστευτη πορεία, 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα , αήττητοι πρωταθλητές, προώθηση νέων παικτών. Η δουλειά του Γκαρσία είναι γεγονός. Οι παίκτες έχουν αποκτήσει την στόφα του νικητή, αρνούνται να χάσουν και παίζουν πάντα με όλο τους το πάθος. Παράλληλα η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο που χαίρεσαι να βλέπεις.

Τώρα έρχεται η ώρα του Πάμπλο να αναλάβει πλέον άνδρες από διαφορετικές χώρες, διαφορετικά backgrounds και διαφορετικές προσωπικότητες. Κανείς δεν ξέρει την κατάληξη του έργου. Το σίγουρο είναι πως ο Γκαρσία έχει το πνεύμα του νικητή και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Η ομάδα φαίνεται πως είχε χάσει την πίστη της, είχε συνηθίσει στη μετριότητα και είχε αποκτήσει λογική loser. Στήριξη και υπομονή. Η πορεία θα δείξει. Μια νέα εποχή ξεκινάει.

Ελένη Παρασκευά

Διαβάστε περισσότερα