Θύμα διάρρηξης ο Βαλμπουενά

Είναι πλέον ξεκάθαρο και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το ότι στη φάση που βρισκόμαστε, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ αναμενόμενο λοιπόν ότι και σήμερα, η ομάδα του Λουτσέκου ( και όσοι έμειναν όρθιοι…) δεν θα εντυπωσίαζε και θα έπρεπε απλά να βρει τον τρόπο για να κερδίσει.

Όταν αυτή η ομάδα έχει καταρρεύσει, με 15 παίκτες να έχουν ή να επιστρέφουν από σοβαρά προβλήματα, όταν δεν υπάρχει πλέον ούτε δείγμα του βασικού κορμού, απλά μπαίνουν στο γήπεδο 11 παίκτες που προσπαθούν να κερδίσουν. Σήμερα τα κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία και αφού για πρώτη φορά πέτυχαν μία ανατροπή στο σκορ.

Ο Λουτσέσκου έβαλε αναγκαστικά 3 από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και κράτησε στον πάγκο Μπίσεσβαρ και Σβααμπ που είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν όπως έγινε και με άλλους νωρίτερα. Η ομάδα υπέφερε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων, δεν τα κατάφερε καλά στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει τρεις πόντους που αν δεν τους είχε… θα άρχιζε να βλέπει προς τα κάτω αν μπορεί να παραμείνει στην εξάδα! Τόσο δύσκολα ήταν και είναι τα πράγματα…

Το ματς είχε 11-8 τελικές, αλλά ελάχιστες μεγάλες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά κόρνερ (12-2) χωρίς όμως να τα εκμεταλλευτεί, έστω και αν σήμερα έπαιζαν Ίνγκασον, Μιχαηλίδης και Άκπομ. Η κατοχή έφθανε κοντά στο 70-30 χωρίς όμως η μπάλα να φθάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Ατομικά, έκανε εντύπωση η προσπάθεια Λύρατζη και Τσιγγάρα. Και οι δύο μπήκαν χωρίς παρουσίες στην ενδεκάδα και κατάφεραν να δώσουν ενέργεια στην ομάδα. Ήταν πρώτοι σε πάσες και κλεψίματα, παρόντες σε μεγάλες και κρίσιμες φάσεις. Είναι πάρα πολύ άδικο γι αυτούς τους παίκτες να φορτώνονται τώρα τέτοιο βάρος, αλλά σήμερα τα πήγαν πραγματικά καλά. Από τώρα να ξέρουν όλοι, ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Η Λαμία προηγήθηκε με γκολ που προήλθε από φάουλ στον Τσιγγάρα και περιμένουμε τα καλά ριπλέι (όχι τα μακρινά) για να φανεί η διπλή παράβαση. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στη δημιουργία. Όπως φαίνεται τώρα τελευταία δεν του βγαίνει τίποτα από κάθετο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό έχουν αυξηθεί αρκετά τα γεμίσματα από τα πλάγια Ο Λύρατζης (με τις καταπληκτικές δηλώσεις για τον πατέρα του) έβαλε γκολ πατώντας στην μικρή περιοχή του αντιπάλου και από εκεί και πέρα ήρθε ο υπερπολύτιμος Κούρτιτς να δώσει και άλλους βαθμούς, με δουλειά (γκολ) που δεν περίμενε κανείς ότι θα προσφέρει σε τόσα ματς και σε τόσο κρίσιμες στιγμές.

Η κακή ψυχολογική κατάσταση της ομάδας φάνηκε στο τέλος, όταν η Λαμία απλά κλωτσούσε την μπάλα ψηλά και οι του ΠΑΟΚ την επέστρεφαν σαν… δώρο, ακόμη και από τα ελεύθερα του τερματοφύλακα. Ο βοηθός είδε σωστά το παθητικό οφσάιντ στην τελευταία φάση και ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς.

Για το ίδιο θα πάει και στα Γιάννινα και με τον Αστέρα. Οι αντίπαλοι βέβαια θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι και ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί πολλά περισσότερα για να τα καταφέρει. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται με τους παίκτες σε αυτή την κατάσταση. Η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, ειδικά μέχρι να βγει το 2021…

* Ο Λουτσέσκου ήθελε να κόψει κάθε σκέψη για όσα γράφουν οι Ρουμάνοι και το έκανε με σκληρό τρόπο και εκφράσεις που δεν “σηκώνουν” άλλες σκέψεις και οποιαδήποτε συζήτηση.

* Είναι πραγματικά κωμική η προσπάθεια όσων -σοβαρά- επιχειρούν να κάνουν κριτική και ανάλυση σε αγώνα Ολυμπιακού-Άρη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση