Ιβάν: «Ο Σαββίδης δε γερνάει μέχρι να τελειώσει τις δουλειές του!» (vid)

Ο απολογισμός των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη έγινε σήμερα, σε συνάντηση του κ. Σαββίδη με το επιστημονικό προσωπικό.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε για μια ακόμα φορά μήνυμα στήριξης προς όλους όσους βρίσκονται πίσω από την εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια.

«Εμείς είμαστε από πίσω σου. Ας είσαι δυνατός. Μη φοβάσαι!» ήταν το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη προς τον επίκουρο καθηγητή της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, Κ. Χατζηκυριακίδη.

Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης δεν έκρυψε την έντονη ενόχληση του για το γεγονός ότι πλέον παρακαλούν την Πολιτεία για τα αυτονόητα.

«Είναι σημαντικό να μεταφέρετε στην υπουργό Παιδείας ότι πρέπει να στηρίξει την πρωτοβουλία μας σχετικά με τη δημιουργία της κρατικής θέσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Έδρα.

Τα όνειρα μου είναι ασπρόμαυρα. Στην ξενιτιά τα δάκρυα πάντα είναι πικρά. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Ελλάδα, να κάνουμε κάτι ώστε να μην αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε με το χέρι απλωμένο έτσι. Ναι, εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Τώρα το λόγο έχει η Πολιτεία. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σα να παρακαλάμε, σα να ζητιανεύουμε. Γιατί δημιουργείται η αίσθηση ότι όλα αυτά που συζητάμε δεν αφορούν την Ελλάδα. Κρίμα που δεν βρίσκουμε τον εαυτό μας πουθενά.

Εγώ έχω άσπρα γένια αλλά δεν ξεχνάω και δεν ξέχασα για ποιο λόγο μιλάω σε αυτή την εκδήλωση. Για να μη σκεφτείτε ότι γέρασε ο Σαββίδης. Εγώ μέχρι να τελειώσω όλες τις δουλειές μου, δε θα γεράσω».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση