Και στην ούγια γράφει… Λουτσέσκου!

Ανοίγει ένας κομβικός κύκλος υποχρεώσεων για τον ΠΑΟΚ που απαιτεί συσπείρωση γύρω από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έβαλε τον τίτλο, κάνοντας σαφές πως: «Κάποιες φορές θα κερδίζουμε παίζοντας καλά, κάποιες φορές θα παίρνουμε το αποτέλεσμα…».

Οι προκριματικοί του Conference League έκλεισαν έναν πρώτο κύκλο υποχρεώσεων για τον ΠΑΟΚ, που κρίθηκε πετυχημένος δεδομένης της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης, των χρημάτων που εισέρχονται στα ταμεία του Δικεφάλου, της αναγκαιότητας παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, κ.α.

Και μπορεί οι αναμετρήσεις με Μποέμιαν και Ριέκα να μην ήταν σε καμία περίπτωση στα μέτρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο, και φέτος το καλοκαίρι δεν έλειψαν οι καλοκαιρινές εκπλήξεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ελληνικές ομάδες που γνώρισαν οδυνηρούς αποκλεισμούς. Στον ΠΑΟΚ είχαν επισημάνει τις παγίδες της… εποχής, γνώριζαν πως ενδεχόμενη μουντζούρα στην Ευρώπη σε τόσο πρώιμη φάση θα έφερνε περαιτέρω πίεση εντός του οργανισμού και ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, απέφυγε τον πρώτο σκόπελο, πήρε μια βαθιά ανάσα, κέρδισε σαν ομάδα χρόνο και ηρεμία, γεγονός που αποτυπώθηκε και με χαρακτηριστικό τρόπο από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αμέσως μετά την πρόκριση στην Κροατία, κάνοντας λόγο για τις τέσσερις καλύτερες ημέρες της ζωής του, θέλοντας να δείξει αυτό που ακριβώς κέρδισαν…

Και μπορεί ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη να αποτέλεσε σύμμαχο για τον ΠΑΟΚ, όπως και για τις περισσότερες ομάδες, ωστόσο, είναι σαφές πως ακόμη έχει δρόμο μπροστά του. Ο ΠΑΟΚ αφομοιώνει κομμάτια της φιλοσοφίας του Λουτσέσκου, παίρνει τη μορφή μιας ομάδας που θέλει να βλέπει ο προπονητής της, ωστόσο, με απουσίες διεθνών και τραυματισμούς κομβικών παικτών του, δεν θα μπορούσε να προχωρά με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Για τον Λουτσέσκου είναι εξαιρετικά σημαντικό το διάστημα που ακολουθεί, ζητώντας απ΄όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ να δείξει εμπιστοσύνη στη δουλειά του. Ο Ρουμάνος δεν στάθηκε ποτέ δημόσια σε ελλείψεις, κενά, μεταγραφικές αστοχίες, θέλοντας να κρατήσει την ομάδα του μακριά από κάθε τέτοια συζήτηση ενώ με την πρώτη ευκαιρία το έθιξε σαν ζήτημα και δημόσια, επισημαίνοντας πως αυτό που χαρακτήριζε τον ΠΑΟΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ο αρνητισμός. Με την υπόσχεση πως και αυτό θα αλλάξει…

Αρκεί στην αρχή να υπάρχει συσπείρωση γύρω από εκείνον και όσους καλούνται φέτος να δώσουν «μάχες» σε πολλά και ανοιχτά μέτωπα. Και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, είναι βέβαιο πως θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει το γκρουπ υπό τέτοιες συνθήκες ομοιογένειας και οικογένειας.

Ακόμη κι αν στην αρχή δεν πείθουν, δεν αρέσουν, το ψάχνουν. Εκείνος εμφανίζεται σίγουρος πως θα το βρουν στην πορεία, ακόμη κι αν: «Κάποιες φορές θα κερδίζουμε παίζοντας καλά, κάποιες φορές θα παίρνουμε το αποτέλεσμα…». Όλα οδηγούν -εξάλλου- στο ίδιο σημείο. Αν καταφέρει και φτάσει με ηρεμία και συσπείρωση, ίσως θα έχει βρει και τον πιο σύντομο δρόμο… 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ – ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση