Καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός από Λουτσέσκου

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τις πρώτες κινήσεις του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και στέκεται στον ρόλο του Ράζβαν Λουτσέσκου στην υλοποίηση του σχεδιασμού.

Η απόκτηση του Βραζιλιάνου Λούκας Τέιλορ (τα πως και τα γιατί αυτής της κίνησης έχουν αναλυθεί στα ρεπορτάζ που παρουσίασε το SDNA) και η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, αποτελούν τις πρώτες κινήσεις του ΠΑΟΚ για την δημιουργία της ομάδας που θα παρουσιαστεί στους αγωνιστικούς χώρους τη νέα σεζόν.

Γίνεται αντιληπτό ότι διανύουμε το διάστημα της υλοποίησης του σχεδίου ενίσχυσης του ΠΑΟΚ, όπως το συμφώνησαν Ιβάν Σαββίδης και Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής ενημέρωσε για τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των παικτών που χρειάζεται, κατέθεσε τις εισηγήσεις του για τις περιπτώσεις Καντουρί, Μπαμπά, Κρμέντσικ και αναμένει τις κινήσεις της ΠΑΕ. Αναμένει αποτελέσματα δηλαδή σε όλα τα μέτωπα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει καταστήσει σαφές ότι αποτελεί επιθυμία του να ξεκινήσει την προετοιμασία με το 80% του ρόστερ καλυμμένο, ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι ποιες διορθωτικές κινήσεις προκύψει ότι απαιτούνται από την εικόνα που θα σχηματίσει κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ελλείψη τεχνικού διευθυντή (δεν είναι ξεκάθαρο ποτέ θα παρουσιάσει εξέλιξη το συγκεκριμένο θέμα), το βάρος πέφτει στον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, στο τμήμα σκαουτινγκ και φυσικά στους επιτελείς της ΠΑΕ που θα χειριστούν τις υποθέσεις. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο. Ενδεχομένως και να έχει άριστα αποτελέσματα. Αυτό θέλω να πιστεύω. Τουλάχιστον μέχρι να επιλεχθεί το πρόσωπο που θα χειρίζεται θέματα αγορών και πωλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, για να έρθουν στην Τούμπα οι παίκτες που θα αλλάξουν το αγωνιστικό status του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η εξίσωση που πρέπει να λυθεί επιτυχημένα για το φετινό καλοκαίρι.

Το επισημαίνω διότι τον τελευταίο χρόνο (και λίγο περισσότερο ίσως) παρατηρήθηκαν φαινόμενα δυσλειτουργιών. Λίγο η απουσία διακριτών ρόλων και αρμοδιοτήτων, λίγο οι –ανεξήγητοι- εγωισμοί (που ήρθε η ώρα να πάψουν μια καλή), είχαν δημιουργήσει επιπλοκές στο παρελθόν σε διάφορες υποθέσεις.

Θεωρώ πως καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης, μπορεί και πρέπει να παίξει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για την ομάδα που θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν. Προϋπόθεση για να πετύχει τους στόχους του και τους στόχους της ομάδας, είναι η αποφυγή λαθών στις επιλογές και στις αποφάσεις.

Δεν χωράνε λοιπόν ούτε συμβιβασμοί ούτε υποχωρήσεις. Τα «θέλω» του προπονητή πρέπει να ικανοποιηθούν χωρίς πολλές συζητήσεις και φυσικά χωρίς καμία παρέμβαση. Για οτιδήποτε άλλο συμβεί ή παρατηρηθεί, ο Ρουμάνος κόουτς έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την ιδιοκτησία (Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη), προκειμένου –αν χρειαστεί επαναλαμβάνω- να παρέμβουν. Καθοριστικά και μια για πάντα.

Αυτό που επίσης οφείλει να κάνει –πάντα κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη- είναι να ασκήσει την απαραίτητη πίεση ώστε, οι κινήσεις να γίνουν εντός των χρονικών ορίων που έχει θέσει. Κι εδώ δεν χωράνε συμβιβασμοί και υποχωρήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να πετύχει τη νέα περίοδο και για να τα καταφέρει, οφείλει να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα, απόλυτη προσήλωση στον στόχο και αυξημένη ευσυνειδησία από όλους.

ΥΓ Μεγάλη απόφαση από τον Θανάση Χατζόπουλο και τους συνεργάτες του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η συμμετοχή στο Basketball Champions League, βάσει του δικαιώματος που έχει η ομάδα, με την κατάληψη της 5ης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενας ακόμα λόγος να στηριχθεί με κάθε τρόπο, η προσπάθεια που καταβάλλουν όσοι πήραν στους ώμους την ΚΑΕ ΠΑΟΚ με στόχο την εξυγίανση της και την αγωνιστική αναστήλωση.

ΥΓ 1 Κυκλοφορεί… ελεύθερος, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ. Η συμφωνία με τη NOVA ήταν διάρκειας ενός έτους και η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα και την ευκαιρία, να διαπραγματευτεί ενόψει της νέας περιόδου. Το πόσο ελκυστικός είναι ο ΠΑΟΚ προκύπτει από το ενδιαφέρον που προκαλούν τα τηλεοπτικά του δικαιώματα στους ενδιαφερόμενους Νεότερα προσεχώς…

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση