Κλάτενμπεργκ: «Φάουλ του Τσόλακ πριν το 2-1 του ΠΑΟΚ» (vid)

Στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τονίζει ότι το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινάει από επιθετικό φάουλ και εξηγεί ότι ήταν σωστή η κίτρινη κάρτα του Μπουχαλάκη στο μαρκάρισμα με τη σκάρα πάνω στο γόνατο του Βιγιαφάνες.

Φάουλ του Τσόλακ πριν από το 2-1 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για την 9η αγωνιστική, θεωρεί ότι υπάρχει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, διαφωνώντας με την υπόδειξη του VAR Σκουλά που ακούγεται να λέει στην συνομιλία ότι «τον σπρώχνει αλλά πριν παιχτεί η μπάλα. Τη στιγμή που παίζει η μπάλα έχει γίνει σπρώξιμο. Το σπρώξιμο είναι όλα οκ. Φάουλ δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση και αν υπάρχει είναι ανεπαίσθητο».

Ο Κλάτενμπεργκ όμως, έχει άλλη άποψη. «Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Η ΚΕΔ δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ».

Προσθέτει επίσης, ο αρχιδιαιτητής ότι δεν υπάρχει οφσάιντ στην εξέλιξη της φάσης τονίζοντας ότι συμφωνεί «με τη διαδικασία του οφσάιντ και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις αν και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μια γραμμή η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους κανόνες του παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει οφσάιντ».

Αρτούρ Σοάρες: «Είδα το σημείο της επαφής αλλά δεν είναι αρκετό»!

Για το μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Βιγιαφάνες ο αρχιδιαιτητής τονίζει ότι «συμφωνώ με την απόφαση την ότι δεν πληροί όλα τα κριτήρια για κόκκινη κάρτα». Για το συγκεκριμένο μαρκάρισμα με τη σκάρα στο γόνατο του παίκτη του Παναθηναϊκού, ο VAR Ευαγγέλου ρωτάει τον διαιτητή Σοάρες αν είναι το σημείο επαφής, σημειώνοντας ότι είναι ψηλά στο πόδι και ο Πορτογάλος του απαντά… «Είδα το σημείο της επαφής αλλά δεν είναι αρκετό»!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση