Λουτσέσκου: «Πρώτο και κυριότερο, η αυτοπεποίθηση» (vid)

Ο Μάκης Γκάγκατσης βρίσκεται στη Γ.Σ. της ΕΠΟ και ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή, Παναγιώτη Φιλόπουλου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας και όταν το CAS τη γύρισε πίσω, παραιτήθηκε. Ο συγκεκριμένος δικαστής βρίσκεται ξανά στη λίστα των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, με τον Γκαγκάτση να έχει καταθέσει αίτημα εξαίρεσης του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το αίτημα του, έγινε αποδεκτό από το σώμα της Γ.Σ., εκτός από τον Ολυμπιακό και την ΕΠΣ Ηλείας και θα σταλεί από την ΕΠΟ το έγγραφο την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η εξαίρεση του.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, είπε στη Γ.Σ.: «Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, αν δεν υπήρχε ο ορισμός των δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Είδα ένα όνομα που με διέγειρε και δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω. Εκφράζω την αποδοκιμασία μου για έναν νόμο που νομοθέτησε ο Αυγενάκης το 2020 για να ορίσουμε τακτικούς δικαστές στην ΕΠΟ και τη Super League. Αν δεν υπήρχε η προηγούμενη Συνέλευση, θα βλέπαμε αυτό το χαρτί και θα φεύγαμε. Ούτε κληρωτίδα ανάμεσα σε ονόματα, ορισμός και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον μ’ αυτούς.

Διαβάζω το όνομα του Παναγιώτη Φιλόπουλου, προέδρου Εφετών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο Φιλόπουλος ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο πρόεδρος Εφέσεων. Τότε εκδικάστηκε η υπόθεση πολυιδιοκτησίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Ο Φιλόπουλος απεφάνθη ως πρόεδρος Εφέσεων ότι δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ που το έβγαλαν λαμόγια, η ψεκασμένη Μαρούπα, ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για δωροδοκία και ένας που παραιτήθηκε έχοντας χτίσει βίλες σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο. Δεν ξέρω κατά πόσο συνδέονται όλα αυτά.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS και εκείνο απεφάνθη ότι πρέπει η υπόθεση να γυρίσει στην Επιτροπή Εφέσεων. Βγάλαμε ανακοίνωση κατά του Φιλόπουλου και μεταξύ άλλων ζητήσαμε την παραίτησή του. Προσφύγαμε και στον Άρειο Πάγο. Παραιτήθηκε και σήμερα, βλέπω στο χαρτί το όνομά του να επανέρχεται με ορισμό από την πίσω πόρτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Παραιτήθηκε και ξεφτιλίστηκε από την απόφαση του CAS. Θέλω να είμαι καλόπιστος και να πω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε τις λίστες και δεν γνώριζε, όπως και το Εφετείο. Ο ίδιος που παραιτήθηκε, πήρε απόφαση και είπε θα είναι εφέτης δικαστής; Που είπε ότι δεσμεύεται από τις Μαρούπες; Δεν ντράπηκε να βάλει το όνομά του;

Ο νόμος που πέρασε ο Αυγενάκης είναι για τους ανθρώπους που παραιτήθηκαν και επανέρχονται από την πίσω πόρτα; Και να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει μπούλινγκ στους δικαστές; Θέτω στο σώμα υπό την έγκρισή του να στείλουμε ένα έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και να ζητάμε την εξαίρεση του Φιλόπουλου. Η ΠΑΕ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Ξεφτιλίστηκε μετά το CAS. Πρέπει να αντικατασταθεί από άλλον δικαστή».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση