Μαυρωτάς: «Το πολύ 1.000 φίλαθλοι στον τελικό του Κυπέλλου, απαγορευτικό νούμερο οι 25.000…»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση για 25.000 φιλάθλους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τον τελευταίο λόγο έχει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Παναγιώτης Νίκας, έριξε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας την πρόταση για παρουσία 25.000 φιλάθλων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (10.000 από κάθε ομάδα και 5.000 από την ΕΠΟ).

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας  το Σάββατο 8/5 στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νούμερο «απαγορευτικό» και έκανε λόγο για παρουσία το πολύ 1.000 φιλάθλων υπό προϋποθέσεις. Η τελική απόφαση ανήκει στην   Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Στην ερώτηση πότε θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, ο Γ. Μαυρωτάς απάντησε: «Αυτό είναι ένα πιο μακρινό βήμα, τώρα ουσιαστικά τα πρωταθλήματα τελειώνουν, υπάρχει μόνο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, σαν διοργάνωση μέσα στον Μάϊο ο οποίος θα μπορεί έτσι να δοκιμαστεί, να μπουν κάποιοι φίλαθλοι αν και εφόσον γίνει δεκτό από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και δεν μιλάμε για μεγάλα νούμερα, μιλάμε για πολύ μικρά νούμερα και για πιλοτικές εφαρμογές».

Και συμπλήρωσε. «Οι 25.000 είναι απαγορευτικό νούμερο, 25.000 δεν βάζουν ούτε σε χώρες που έχουν ανοίξει εδώ και καιρό τις εξέδρες. Μην με βάζετε να μπαίνω σε αριθμολογία αλλά εγώ νομίζω ότι το πολύ να μιλήσουμε για κάποιους εκατοντάδες έως 1.000 ίσως, κάπου εκεί πέρα γιατί είναι μια πιλοτική εφαρμογή. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα πίσω, είμαστε ακόμα σε μια κατάσταση που είναι κρίσιμη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνουμε. Οι όσοι θα είναι αν τελικά ευοδωθεί αυτό που σας λέω ότι δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο, και αυτοί θα είναι με τεστ πριν από τον αγώνα, συγκεκριμένη χωροταξία, θα είναι δηλαδή μια καθαρά πιλοτική εφαρμογή».

Ακόμη, για το επικείμενο άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού είπε: «Δεν μιλάμε για μια απότομη πλήρη απελευθέρωση του αθλητισμού, μιλάμε για μια σταδιακή απελευθέρωση από 10 Μάϊου που θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες που έχουν αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από 17 Μάϊου θα μπουν στο πρόγραμμα και οι ακαδημίες, 15 Μάϊου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, 1η Ιουνίου τα μεσαίας και 7 Ιουνίου τα υψηλής επικινδυνότητας».

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση