Μαυρόασπρη επικαιρότητα

Μια μόλις χρονιά μετά την μεγάλη επιτυχία του 2019, που για πρώτη φορά η ομάδα μας κατέκτησε και τους δυο ελληνικούς τίτλους (πρωτάθλημα και κύπελλο) και στο κλείσιμο μιας σαιζόν που η πανδημία και το ελληνικό σάπιο σύστημα του Αυγενάκη κατάφεραννα μην συνεχιστεί αυτή η επιτυχία αλλά και να γυρίσουμε στην εσωστρέφεια.

Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό του προπονητή άσχετα αν κάποιοι θα την κρίνουν σωστή η λανθασμένη πάρθηκε άμεσα η απόφαση κάτι που ήταν απαραίτητο για την σωστή προετοιμασία της ομάδας από έναν προπονητή που ξέρει πλέον την ομάδα και έχει λόγο στις προσθήκες ποδοσφαιριστών που θα γίνουν. Αν ήταν να γίνει κατ’ εμέ αλλαγή προπονητή θα έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς για να μην έχουμε τα περσινά φαινόμενα (φυγή Λουτσέσκου-πρόσληψη Φερέιρα στο παρα 5 της προετοιμασίας). 

Στην ομάδα τώρα αυτή καθεαυτή. Ξεκίνησε η προετοιμασία και πάλι έχουμε ανοιχτά αρκετά μεταγραφικά θέματα. Έχει πραγματοποιηθεί μια προσθήκη μέχρι τώρα του Schwab και κάποιες επιστροφές από τραυματισμούς όπως ο Ζαμπά, ο Κρέσπο, από δανεισμό όπως ο Ουάρντα αλλά και η μη ανανέωση Μαουρίσιο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι όμως ακόμα ανοιχτά και για ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν αλλά και ποδοσφαιριστές που θα έρθουν, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα της ομάδας για τη νέα χρονιά. Προσωπικά θα ήθελα να ξαναδώ τη συνεργασία Ζαμπά-Άκμπομ.

Πολλές αλλαγές έγιναν επίσης στην ιατρική αλλά και στην προπονητική ομάδα. Εντύπωση πολύ θετική προσωπικά μου έκανε η πρόσληψη του Αμανατίδη. Ελπίζω και ευχόμαι σύντομα να δούμε αποτελέσματα της δουλειάς αυτών των ανθρώπων και να μην ξαναδούμε τις προχειρότητες που είδαμε στο τέλος της φετινής σαιζόν. Πέραν του αγωνιστικού τομέα μεγάλα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ είναι αρχικά το Financial Fair Play όπου η ομάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τα έσοδα που θα μπορούν να δικαιολογήσουν και κάποια ανοίγματα στις μεταγραφές. Τώρα αυτό θα γίνει με πωλήσεις κάποιων παικτών, με τα τηλεοπτικά κλπ δεν ξέρω. Εγώ ελπίζω τα έσοδα να προέλθουν από διακρίσεις της ομάδας στην Ευρώπη.

Σημαντικότατο θέμα επίσης είναι το δικαστικό. Και δεν μιλάω μόνο για την υπόθεση της στημένης “πολυιδιοκτησίας” αλλά και την υποχρέωση του ΠΑΟΚ να κυνηγήσει όλες τις υποθέσεις της ομάδας του λιμανιού, από τα στημένα μέχρι την υπόθεση Τζήλου κλπ. Μας πήραν το φετινό πρωτάθλημα διαλύοντας την ψυχολογία των παικτών, με την υπόθεση αυτή και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι νικητής και στα δικαστήρια, ώστε να είναι η ομάδα προστατευμένη από παντού. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπογράψαμε την επικύρωση της βαθμολογίας πριν βγει η απόφαση για τα στημένα.

Τέλος να ευχηθώ πολύ καλή επιτυχία για την νέα σαιζόν στην ομάδα μας και φυσικά στην επερχόμενη κλήρωση των προκριματικών του Champions League, όπου μην ξεχνάμε δεν είναι μόνο σημαντικό με ποια ομάδα θα κληρωθούμε αλλά και σε ποιανού έδρα θα γίνει ο αγώνας. Να είστε πάντα καλά και με υγεία..

Geroplatanos