Μα δεν τελειώσαμε…

Ο ΠΑΟΚ στέλνει σαφές μήνυμα με τη πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο κύκλος του οποίου δεν είχε κλείσει ποτέ για τους Θεσσαλονικείς, όπως δεν πρόκειται να κλείσει και του Πάμπλο Γκαρσία, ό,τι κι αν αποφασίσει να κάνει!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ δεν πάρθηκε εν μια νυκτί. Δεν κρίθηκε από το Κύπελλο. Ήταν μια απόφαση που «ζόρισε» αρκετά τους ιθύνοντες, γνωρίζοντας πως έπρεπε να κινηθούν άμεσα και τάχιστα με γνώμονα το αύριο: Τι θέλουν να πετύχουν, ποιοι είναι -ρεαλιστικά- οι στόχοι για τη νέα σεζόν, τι χρήματα προτίθεται να ρίξει ο ΠΑΟΚ, ποιοι άνθρωποι μπορούν να ανταποκριθούν στα «θέλω» του Ιβάν Σαββίδη;

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα ελέω πανδημίας και FFP. Προείχε να «ανασάνει» οικονομικά και να το παλέψει -όσο μπορούσε αγωνιστικά- μέχρι να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του. Και όταν τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, με τα σωστά και τα λάθη του, κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Μακριά από συναισθηματισμούς που θα μπορούσαν να «θολώσουν» την κρίση του. Και η απόφαση για τον Πάμπλο Γκαρσία ήταν η δυσκολότερη.

«Το ποδόσφαιρο διοικείται με καθημερινές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με καθαρό μυαλό κι αυτή τη φορά χωρίς συναίσθημα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, σήμερα ο σύλλογος πήρε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτή αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία… » μέσα σε λίγες γραμμές ο Ιβάν Σαββίδης αποτύπωσε τη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώθηκε εντός του «ασπρόμαυρου» οργανισμού. Μια πραγματικότητα που απαιτούσε… καθαρό μυαλό!

Και με γνώμονα τη συγκεκριμένη παράμετρο, πάρθηκε η απόφαση να πέσουν οι τίτλοι τέλους με τον Πάμπλο Γκαρσία, λειτουργώντας αμιγώς με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Κι ας είναι σαφές πως δεν υπάρχει ούτε ένας εντός του οργανισμού που να μην αντιμετωπίζει τον Ουρουγουανό με απόλυτο σεβασμό. Με τιμή και δόξα! Γιατί απέδειξε (σ.σ. όχι πως είχε καμία ανάγκη) πως ήταν και είναι στρατιώτης του ΠΑΟΚ. Για τα δύσκολα. Στα δύσκολα. Και όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, εκείνος φώναξε παρών. Εξάλλου μια «μάχη» χάνεται, μόνο όταν δεν δίνεται… 

Και αυτό η οικογένεια του Δικεφάλου και ο Ιβάν Σαββίδης δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ποτέ. Η πόρτα μένει πάντα ανοιχτή για εκείνον. Ό, τι κι αν αποφασίσει να κάνει, αποδεχόμενος ή μη την πρόταση του ΠΑΟΚ να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο, «θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει…». Δια στόματος του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε μια δημόσια δέσμευση που αποτυπώνει την αναγνώριση της συνολικής προσφοράς του Πάμπλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Τίποτα λιγότερο. 

Και το βέβαιο είναι πως οι δρόμοι του με τον ΠΑΟΚ θα συναντηθούν ξανά… Ενίοτε οι σχέσεις, ακόμη και αυτές που λογίζονται ως σχέσεις ζωής, θέλουν χώρο, χρόνο και ωρίμανση. Για να «κουμπώσουν» καλύτερα. 

Σε σχέση ζωής τείνει να εξελιχθεί και αυτή με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση και οι δύο πλευρές είχαν δοκιμαστεί, γνώριζαν πως «κουμπώνουν» άριστα αλλά τους «έφαγαν» οι εγωισμοί και γι΄αυτό αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα. Τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν -τότε- δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Ειδάλλως δεν θα φτάναμε ποτέ και στο σήμερα…

Και το σήμερα βρίσκει τον ΠΑΟΚ με έναν έμπειρο προπονητή στο τιμόνι του, έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία στα «ασπρόμαυρα», που έχει τον τρόπο να συσπειρώνει όλη την οικογένεια γύρω του, σαν μια «γροθιά». Και ειδικά στο τελευταίο «στόχευσαν» αρκετοί στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το ζήτημα της επιστροφής Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, θέλοντας να δημιουργήσουν κραδασμούς εντός του Δικεφάλου με το «καλημέρα». Η δημόσια τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη, όμως, για Πάμπλο και Ραζβάν δεν χωρά παρερμηνείες. 

«Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια…». Μήνυμα εστάλη! Και με την πρόσληψη Λουτσέσκου, τινάζοντας τη μπάνκα στον αέρα, «διαβάστηκε» κιόλας…

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση