Με αυτούς πάει Μπρατισλάβα

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Σλόβαν…

Για τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τον ίδιο και τον πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης: «Δε μου αρέσει να μιλάω για τον ελεύθερο χρόνο μου. Δε μου αρέσει να μιλάω για όποια συνάντηση ή φαγητό κάνω. Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα για να σχολιάσω. Είναι μια συνάντηση με έναν άνθρωπο που έχω ξαναβρεθεί στην πόλη. Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, έχω συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια και έχω σκοπό να μείνω γι’ αυτό το διάστημα. Δεν ξέρω πως βρέθηκε αυτή η φωτογραφία, ποιος άρρωστος τη δημοσίευσε και δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Για να το τελειώσω εγώ το θέμα. Είναι μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας που έχει ξαναγίνει, στο ίδιο εστιατόριο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Έχει ξαναγίνει τέτοια συνάντηση και δεν έχω να σχολιάσω κάτι».

Για το αν του έγινε πρόταση να αναλάβει την εθνική Ρουμανίας: «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Είμαι και θα είμαι ο προπονητής του ΠΑΟΚ».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού και αν μοιάζει με αυτό με τη Ριέκα: «Είναι ένας τελικός, μπορούμε να το πούμε αυτό, ακόμα κι αν υπάρχει κι άλλο παιχνίδι στον όμιλο. Ψυχολογικά, υπάρχει ένταση και πίεση, είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για έναν τελικό. Αλλά είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες η Ριέκα με τη Σλόβαν. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα που θα κερδίσει, έχει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με την άλλη, αλλά δε θα έχει τελειώσει οριστικά κάτι».

Για τον Βιεϊρίνια και αν θα ταξιδέψει με την αποστολή και για το τι ισχύει με τον Μιτρίτσα: «Ο Αντρέ θα έρθει μαζί μας. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και τον χρειαζόμαστε. Ο Μιτρίτσα έχει κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα, οπότε θα βρίσκεται μαζί μας στην αποστολή».

Για την απουσία κόσμου από το γήπεδο της Σλόβαν και αν αυτό θα επηρεάσει: «Δε σκέφτομαι αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θα ήθελα να υπάρχει κόσμος, ακόμα κι αν είναι οι αντίπαλοι. Είναι μια δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση όμως, οπότε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες και υπομονή, για να βγούμε έξω από την πανδημία. Πρέπει μόνο να σεβαστούμε αυτήν την κατάσταση».

Γι’αυτό που λείπει από την ομάδα και έχει σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματά της: «Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε την ωριμότητα να είμαστε μια νικήτρια ομάδα, με την κουλτούρα να κερδίζουμε τίτλους. Αυτό προϋποθέτει εξυπνάδα και απόλυτη συγκέντρωση αλλά και την ικανότητα να βγεις από μια κατάσταση νικηφόρου αποτελέσματος και να πηγαίνεις στο επόμενο, χωρίς να σε επηρεάζει τι έχει συμβεί πριν. Για να γίνει όλο αυτό, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, ομιλίες, πολλή ανάλυση. Να αντιληφθούμε ακριβώς τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια και να μην τα επαναλάβουμε. Κάθε φορά που προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι, πρέπει 2-3 μέρες πριν από αυτό, να το σκεφτόμαστε σα να είναι τελικός. Υπάρχουν ομάδες που δεν παίζουν καλά και μπορούν να κερδίσουν. Εμείς πρέπει να παίξουμε φανταστικά για να κερδίσουμε. Όταν παίζουμε άσχημα, χάνουμε. Είναι θέμα χρόνου, θέμα κατανόησης και πάρα πολλής δουλειάς για να έρθει.

Η εύθραυστη αυτοπεποίθηση δε βοηθάει. Τη μία στιγμή είναι καλή την άλλη όχι. Εναλλάσσεται συνεχώς και θα πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς την αντίδραση χωρίς να χρειάζεται να συμβεί κάτι κακό μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι το κλειδί».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση