Μπίλιας: «Στο χέρι του ΠΑΟΚ η υπογραφή»

Από paokday.gr:Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλιας μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από μέρα σε μέρα αναμένεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό διάταγμα. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαν συνάντηση με τον κ. Ταγαρά και κ. Μπακογιάννη για το εν λόγω ζήτημα. Τέθηκε ένα ζήτημα με μια πρόβλεψη για τις δυο ελεύθερες περιοχής. Το ένα αφορά την κατασκευή του γηπέδου και το άλλο τον περιβάλλοντα χώρο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου και για τον περιβάλλοντα χώρο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ύστερα από μελέτες που θα κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε δηλώσει και ο κ. Τζιτζικώστας. Οι δημόσιες υποδομές θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους που θα εξασφαλίσει η Περιφέρεια. Υπάρχει δέσμευση γι΄ αυτό. Δεν έχουμε καμία μελέτη στα χέρια μας οπότε δεν μπορούμε να πούμε πόσο θα κοστίσουν όλα τα έργα που θα γίνουν στην Τούμπα.

Το σύνολο της δαπάνης για τον περιβάλλοντα χώρο θα δοθούν από την Περιφέρεια. Κάποια εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την υπογειοποίηση στην περιοχή Κλεάνθους, για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων όπως πάρκα και χώροι στάθμευσης. Στο πολεοδομικό σχέδιο δεν αναγράφεται πουθενά ότι θα μετακινηθεί το σχολείο.
Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήραμε μία επιστολή για να υπογράψουμε ένα μνημόνιο για τα έργα που θα γίνουν. Για να υπογραφεί αυτό το μνημόνιο θέλει συνάντηση από κοντά. Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι η υπογραφή. Δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Υπάρχει δέσμευση από την Περιφέρεια. Εμείς θα την παρέχουμε. Δεν υπάρχει λόγος και ανησυχία για τον αστικό ιστό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα κάποιων εβδομάδων για τις υπογραφές του προεδρικού διατάγματος».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση