Μπαλτάκος στο SDNA: «Όλες οι μεθοδεύσεις έπεσαν στο κενό – Εκλογές όταν το κρίνει σκόπιμο ο Βασιλακόπουλος»

Aπό sdna.gr:Ο Τάκης Μπαλτάκος, που εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο στο Πρωτοδικείο, μιλάει στο SDNA για την «πράσινη» παρέμβαση, εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης και αναλύει την νέα… γκέλα του Λευτέρη Αυγενάκη.
Οι εκλογές της ΕΟΚ έχουν εξελιχθεί σε ένα σίριαλ δίχως τέλος και οι εξελίξεις γύρω τους είναι καταιγιστικές. Το sdna.gr αποκάλυψε πως ο Τάκης Μπαλτάκος κατέθεσε κύρια παρέμβαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο την Πέμπτη (3/6) και μία μέρα μετά (Παρασκευή, 4/6) ήρθε η απόφαση. Το Πρωτοδικείο απέρριψε τις αιτήσεις για νέα διοίκηση της ΕΟΚ και αποφάσισε πως η προσωρινή ηγεσία της Ομοσπονδίας θα μείνει στο «τιμόνι» μέχρι τις εκλογές.

Η παρέμβαση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς σε αυτήν τονίστηκε πως η προσωρινή διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου έκανε αυτά που έπρεπε, όμως οι αρχαιρεσίες δεν έγιναν λόγω εξωγενών παραγόντων.

Στην ουσία, αυτό που υπογραμμιζόταν ήταν πως η τωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας πρέπει να μείνει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράλληλα, βέβαια, προέκυψε και η «γκάφα» του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο να παραμείνει στη θέση του προέδρου της ΕΟΚ μέχρι τον Νοέμβριο, αν φυσικά επιθυμεί κάτι τέτοιο ή αν δεν υπάρξει νέος νόμος. Βλέπετε, στην τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από τον Υφυπουργό και ανέφερε πως οι ομοσπονδίες πρέπει να προχωρήσουν σε εκλογές μέχρι τις 30/5, υπήρχε μία συγκεκριμένη παράλειψη: δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ ποια θα ήταν η κύρωση σε περίπτωση μη τέλεσης των αρχαιρεσιών μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία. Με άλλα λόγια, υπήρξε «lex imperfecta», ένας νόμος ατελής, που στην ουσία του δεν είχε «προβλέψει» για κύρωση ή για κάποια τιμωρία στη διοίκηση.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το SDNA επικοινώνησε με τον Τάκη Μπαλτάκο και ο γνωστός νομικός έβαλε τα δεδομένα στη σειρά, ώστε να γίνουν πιο κατανοητά για όλους…

«Λόγω του χάους, το οποίο είχε δημιουργηθεί ή έχει δημιουργηθεί για τις εκλογές της ΕΟΚ μετά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, ήταν απαραίτητο ο Παναθηναϊκός να λάβει θέση, ως ο πλέον ιστορικός και πολυνίκης σύλλογος στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Για αυτό τον λόγο, επειδή η ΚΑΕ, όπως γνωρίζουμε, δεν είναι μέλος της ΕΟΚ, η παρέμβαση του Παναθηναϊκού έγινε μέσω του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο οποίος είναι μέλος της ΕΟΚ.

Εκείνο το οποίο από την πρώτη στιγμή είπαμε είναι ότι: α) η προσωρινή διοίκηση Βασιλακόπουλου εμποδίστηκε να κάνει εκλογές από εξωγενείς παράγοντες και β) η προσωρινή διοίκηση Βασιλακόπουλου έπρεπε να κάνει εκλογές μέχρι 30/5, αλλά στην τροπολογία αυτή δεν υπήρχε κύρωση. Άρα, ο Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι όλες οι αιτήσεις, ο οποίες θεωρούσαν ως δεδομένο ότι η θητεία της διοίκησης Βασιλακόπουλου έληξε στις 30/5, έπρεπε να απορριφθούν, ούτως ώστε να παραμείνει η διοίκηση ως έχει, σύμφωνα με την από 24/5/2021 οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η διοίκηση Βασιλακόπουλου έκανε τα πάντα για να διεξαχθούν εκλογές, εμποδίστηκε, αλλά αντίθετα με αυτά τα οποία πίστευαν οι αντίπαλοί της, η θητεία της δεν έληξε στις 30/5, επειδή ξέχασαν να βάλουν στον νόμο κύρωση», ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Για να μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία των προσωρινών διαταγών και να ζητήσουμε την απόρριψη των έξι αιτήσεων, ήταν απαραίτητο να έχουμε και εμείς προσωρινή διαταγή. Διαφορετικά δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε την απόρριψη των υπολοίπων. Αυτή η προσωρινή διαταγή, η οποία δεν μας απασχολούσε ιδιαίτερα, ήταν να διεξαχθούν οι εκλογές από την προσωρινή διοίκηση φυσικά στις 25/7. Το δικαστήριο την απέρριψε, αλλά όπως προείπα, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και έτσι έπρεπε να κάνει.

Εμάς μας ενδιέφερε μόνο και μόνο η απόρριψη των έξι αιτήσεων και η παραμονή της προσωρινής διοίκησης, γιατί αυτό ακριβώς ήταν το αίτημά μας: να απορριφθούν οι έξι αιτήσεις, ούτως ώστε να παραμείνει η προσωρινή διοίκηση Βασιλακόπουλου».

Στη συνέχεια, ο Μπαλτάκος εξήγησε πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μπορεί να παραμείνει στη θέση του για καιρό, δηλώνοντας: «Επίσης, τονίσαμε στο δικαστήριο, ότι σύμφωνα με την νομολογία, καμία νέα αίτηση δεν είναι παραδεκτή, εάν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά, που ήταν γνωστά, προτάθηκαν και απορρίφθηκαν στη δίκη 10/5, από την οποία βγήκε η απόφαση στις 24/5. Άρα, λοιπόν, η οποιαδήποτε νέα αίτηση θα είχε την ίδια ακριβώς τύχη.

Ο κύριος Βασιλακόπουλος έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει εκλογές όταν εκείνος το θεωρεί σκόπιμο και αναγκαίο, για το καλό του χώρου της ελληνικής καλοθοσφαίρισης».

Φυσικά, σχολίασε και τον τρόπο που ακυρώθηκαν οι εκλογές, σχεδόν 24 ώρες πριν από την τέλεσή τους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, υποστηρίζοντας πως: «Σημειωτέον ότι η ακύρωση των εκλογών στις 30/5 δεν οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις της προσωρινής διοίκησης, αλλά στο γεγονός ότι οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι σε ένα ανοιχτό γήπεδο 16.000 θέσεων με οροφή τον ουρανό, η παρουσία 600 εκπροσώπων με τηρούμενες όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις θα αποτελούσε πρόβλημα περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού.

Επίσης, εκτός από τους λοιμωξιολόγους, έγινε επίκληση και ανύπαρκτων συγκεντρώσεων οπαδών του Παναθηναϊκού και επίσης ανύπαρκτης πιθανότητας διενέξεων μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων, ενώ όλοι καλά γνωρίζουμε πως ούτε από το πρώτο υπήρχε κίνδυνος, αλλά ούτε και από το δεύτερο.

Όμως, ευτυχώς, το δικαστήριο είχε άλλη γνώμη και όλες αυτές οι μεθοδεύσεις οδηγήθηκαν στο κενό».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση