Μπόνους στον ΠΑΟΚ από την Φενέρμπαχτσε!

Της… ένστασης έγινε σήμερα το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στην υπόθεση με τις εκλογές των Ενώσεων, με τους νομικούς εκπροσώπους των κατηγορούμενων (ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Δανιήλ, Κώστας Ντάσιος και Νίκος Αυλωνίτης), να κάνουν λόγο για μία υπόθεση χωρίς βάση και να ζητούν την ακυρότητάς της!

Δηλώνω την έκπληξή μου για τη συμμετοχή της ΑΕΚ σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έπρεπε να είχε κληθεί καν. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο στο πόρισμα που να συνδέει άμεσα ή έμμεσα την ΑΕΚ. Ποια είναι η ωφέλεια της ΑΕΚ από όλα αυτά; Ποιος ωφελείται και σε τι; Κλήθηκε επειδή ο κ. Μελισσανίδης είναι ο διοικητικός της ηγέτης;

Για ποιο όφελος, αγωνιστικό ή βαθμολογικό, εγκαλείται σήμερα η ΑΕΚ; Ψάξτε στους πίνακες αν η ΑΕΚ έχει ευνοηθεί σε κάτι. Σε τίτλους ή σε διαιτησίες. Γιατί να τα κάνει αυτά η ΑΕΚ; Για να έχει αποτελέσματα προφανώς. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι καταλογίζεται.

Όλη η διαδικασία είναι άκυρη, όπως και η κλήτευση. Δεν κληθήκαμε να εισφέρουμε τις απόψεις μας. Η υπόθεση έπρεπε να είναι στο αρχείο ή να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά με εμάς μέσα» είπε ο νομικός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, σημείωσε:

«Να μας εξηγήσει το δικαστήριο γιατί παραβιάστηκαν οι διατάξεις και δεν ενημερώθηκαν οι εγκαλούμενοι με την έναρξη της διερεύνησης. Παραβιάστηκαν οι κανόνες και αυτό επιφέρει ακυρότητα. Δεν προστατευτήκαμε. Γιατί ενημερωθήκαμε ότι γινόταν έρευνα σε βάρος μας όταν η έρευνα είχε τελειώσει;

Κατηγορούμαστε από μασκοφόρους, είναι ανώνυμοι. Και δεν μπορούμε να στραφούμε εναντίον τους. Δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Ο εισαγγελέας Καρδίτσας αρχειοθέτησε αυτή την καταγγελία. Ακριβώς γιατί ήταν ανώνυμη.

Για τον Μελισσανίδη και την ηθική αυτουργία δεν υπάρχει τίποτα. Ντρέπομαι εν έτη 2021. Πρέπει να απολογηθώ γιατί καθόταν ο πελάτης μου δίπλα στον Γιάννη Παπαδόπουλο; Επειδή το έγραψε το «Μπαμ» ή το «Μακελειό»; Είναι ηθικός αυτουργός επειδή βλέπανε τον αγώνα μαζί;

Ο Μελισσανίδης έβαλε τον Παπαδόπουλο και τους λοιπούς να καταλάβουν με παράνομα μέσα τις Ενώσεις, με σκοπό να πάρει την ΕΠΟ. Τότε πρέπει να δεχτούμε ότι ο Γραμμένος και ο Ζαγοράκης πάσχουν από έναν ιδιότυπο αυτισμό. Και εκείνοι δεν είναι στην ΕΠΟ, είναι μόνο τα σώματά τους, αφού ο Μελισσανίδης κάνει κουμάντο. Ή είναι εγκληματίες, αφού τους έβαλε ο Μελισσανίδης και εξελέγησαν παράνομα. Δεν έχουμε δει τίποτα τέτοιο.

Κατηγορούμαστε ότι ο εντολέας μου έκανε ενέργειες για να βγει το 2017 ο Γραμμένος. Έκανε όλο αυτό το χαμό για να πάρει, σύμφωνα με το πόρισμα, μία Ένωση, της Αχαΐας! Ο Γραμμένος όμως βγήκε με 43 ψήφους από τις 55. Ο Ζαγοράκης βγήκε ομόφωνα με πρόταση του Πρωθυπουργού και συμφώνησαν όλοι! Άρα γιατί ο Μελισσανίδης να κάνει αυτά τα πράγματα; Κατηγορούμαστε για τη Σάλα, την Καρδίτσα και την Φθιώτιδα. Ο Ζαγοράκης όμως βγήκε ομόφωνα!

Γιατί δεν καλούνται μάρτυρες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ήταν στις εκλογές αυτών των Ενώσεων; Δεν υπάρχει κατηγορία, ούτε νομικά, ούτε ουσιαστικά και ζητώ την απαλλαγή του».

“Η πειθαρχική δίωξη είναι απαράδεκτη. Στις 23/3 ενημερωθήκαμε για την έναρξη της έρευνας και μετά από 1.5 ώρα για το πόρισμα! Μιλάμε για κατάφωρη καταστρατήγηση του δικαιώματος της ακρόασης. Για ευθεία παράβαση της ισότητας των όπλων των διαδίκων σε σημείο που διακυβεύεται η δίκαιη δίκη ενώπιον σας. Δεν λάβαμε καμία γνώση σε κανένα σημείο, στάδιο αυτής της προδικασίας, της διερεύνησης της υπόθεσης με συνέπεια να μην έχουμε ασκήσει τα δικαιώματα μας όπως θα μπορούσαμε και δικαιούμαστε. Δεν πρέπει να προχωρήσετε στην ουσία και την εξέταση των μαρτύρων και να αποφανθείτε στην ένσταση μας διότι νομίζουμε ότι έχει συρρικνωθεί το  υπερασπιστικό δικαίωμα μας και νιώθουμε ότι έχουμε τυλιχθεί σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να έχουμε ακουστεί» τόνισε μεταξύ ο νομικός Χάρης Γρηγορίου, ενώ από την πλευρά του, ο Κίμωνας Ευαγγελόπουλος, δικηγόρος του Γιάννη Παπαδόπουλου, σημείωσε:

«Υπήρχε υποχρέωση ενημέρωσης του εγκαλούμενου τη στιγμή που ξεκινάει μια έρευνα. Εδώ ενημερώθηκε ο εγκαλούμενος στο τέλος της. Ενημερωθήκαμε ότι ξεκίνησε η έρευνα και μετά από 1.5 ώρα ότι ολοκληρώθηκε. ‘Έχουμε μια τελική έκθεση που διαμορφώνει εντυπώσεις που στηρίζεται σε κάποια  στοιχεία, άλλο αν είναι ανώνυμα δημοσιεύματα. Νομίζω ότι δεν θα έχει συμβεί ξανά να προτείνει κάποιος 142 μάρτυρες προς εξέταση. Όλη η ερευνητική διαδικασία όπως έγινε πάσχει. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει ενημερωθεί ο κατηγορούμενος την πραγματική στιγμή που ξεκίνησε η διερεύνηση, στην υπόθεση ΟΦΗ  – Αιγινιακού. Και μετά από μέρες ενημερώθηκαν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία διερεύνησης.

Το προεδρείο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε όλες τις ενστάσεις στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 1/6, με την ΑΕΚ να κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών – δηλαδή να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κέρδισε – και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση