Μπόρις Τζόνσον: Του χορηγείται οξυγόνο – Παραμένει ο πυρετός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Τζόνσον «έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του εξαιτίας της εργασιομανίας του».

Από το βράδυ της Κυριακής 5/4, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μετέβη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς ο υψηλός πυρετός επέμενε, μετά από 10 ημέρες που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει η Daily Mail σε σημερινό άρθρο της (6/4), στον Τζόνσον χορηγείται οξυγόνο ενώ σημειώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του εξαιτίας της εργασιομανίας του». 

Προς το παρόν, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε ο Τζόνσον θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο, ωστόσο άνθρωποι της κυβέρνησής του τού συστήνουν να ξεκουραστεί όσο χρειαστεί για αναρρώσει, μεταξύ αυτών και η υπουργός Υγείας, Ναντίν Ντόρις, η οποία επίσης νόσησε από τον κορωνοϊό και τον ξεπέρασε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Την Παρασκευή, ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να τελεί σε απομόνωση, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε στο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης. 

Πηγή: ethnos.gr