Οριστικό: Χάνει το παιχνίδι της Δανίας

Μετά από μια οκταετία στην Μπενφίκα, από το 2010 ως το 2018, ο Χοσέ Μπότο είχε βρεθεί στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ. Όταν είχε δώσει τα χέρια με την Ουκρανική ομάδα, ο Σεργκέι Πάλκιν είχε αναφερθεί στη δουλειά που είχε κάνει ο Μπότο στην Μπενφίκα.

«Υπό τη δική του εποπτεία στο τμήμα σκάουτινγκ, η Μπενφίκα έγινε μια ομάδα που είχε έσοδα που άγγιξαν τα 500 εκ. Ευρώ από πωλήσεις παικτών, κάτι που δείχνει την ποιότητα των επενδύσεων που έγιναν πάνω σε ποδοσφαιριστές. Και αυτή η δουλειά έγινε υπό τον Χοσέ Μπότο. Είναι σημαντικό για μας να μην αλλάξουμε την πολιτική μας αναφορικά με την αγορά της Βραζιλίας. Βέβαια, την ίδια στιγμή, κοιτάζουμε και την αγορά της Ευρώπης και την Ουκρανίας» είχε αναφέρει ο CEO της Σαχτάρ. Αυτό και έγινε, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις μεταγραφές που έκανε η Σαχτάρ τα επόμενα χρόνια.

Τη σεζόν 2018/19 απέκτησε τον Τέτε από την Γκρέμιο (15,5 εκ.), τον Μαϊκόν από την Κορίνθιανς (6,6 εκ.), τον Φερνάντο από την Παλμέιρας (5,5 εκ. Ευρώ) και τον Σπιπριάνο από την Σάο Πάολο (1,1 εκ. Ευρώ). Η Σαχτάρτ πήρε και παίκτες από το πρωτάθλημα του Ισραήλ (Σόλομον) και της Πορτογαλίας (Μάρκος Αντόνιο).

Τη σεζόν 2019/20 αποκτήθηκε ο Βιτάο από την Παλμέιρας, ενώ την περσινή σεζόν, η Σαχτάρ ανέβασε παίκτες από την Β ομάδα και επαναδραστηριοποίησε παίκτες που είχαν δοθεί ως δανεικοί. Φέτος η Σαχτάρ απέκτησε τον Πεδρίνιο από την Μπενφίκα, τον Μάρλον από την Σασουόλο και τον Τραορέ από τον Άγιαξ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση