Ο Αυγενάκης παρατείνει για άλλους 4.5 μήνες τη θητεία της σύνθεσης της ΕΕΑ

Από sdna.gr:Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αποκαλύπτει το SDNA, παρατείνει τη θητεία της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το πλαίσιο λειτουργίας της οποίας ο ίδιος χαρακτήρισε «παρωχημένο και προβληματικό»

Η θητεία της ΕΕΑ έληξε τον προηγούμενο Αύγουστο, παρατάθηκε για τρεις μήνες, μέχρι τη Δευτέρα 16/11, και τώρα παρατείνεται για άλλους 4.5 μήνες με απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα ψηφιστεί την Τρίτη 17/11 από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως αποκαλύπτει το SDNA, περνάει ρύθμιση που παρατείνει τη διάρκεια της σύνθεσης της Επιτροπής του προέδρου, Νίκου Τζουλάκη, με τον οποίο συνδέεται με κουμπαριά, μέχρι τις 31/3/2021.

Είναι η ίδια ΕΕΑ που έβγαλε το πόρισμα – σκάνδαλο για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, και ο Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε «παρωχημένο και προβληματικό» το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής, σε μία παραδοχή αποτυχίας.

Η παράταση της θητείας γίνεται γιατί όπως αναφέρεται στην έκθεση «δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των φακέλων για τη χορήγηση τω πιστοποιητικών του άρθρου 77α του ν. 2725/99. Τυχόν λήξη της θητείας της Επιτροπής στην παρούσα φάση θα δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων στην ομαλή έναρξη και διεξαγωγή των πάσης φύσεως πρωταθλημάτων» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση στην οποία γίνεται λόγος για τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ.

Όπως αναφέρεται, στη ρύθμιση:

Παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η.3.2021 η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 77 του ν.2725/1999 (α’121) που συγκροτήθηκε με την υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΣΟΕΚ/268616/19140/2703/86/12.8.2016 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΟΔΔ 441).

Α.Π.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση