Ο Γκρίφιν (φέτος) είναι άστοχος

Ο ΠΑΟΚ Μαteco, πάλεψε χθες στο Σ.Ε.Φ. κόντρα στον Ολυμπιακό και με βάση την εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, η διαφορά των 18 πόντων στο τέλος (86-68), τον αδικεί.

Σε σημεία της τέταρτης περιόδου, που κρατούσε μια ομάδα του επιπέδου του φετινού Ολυμπιακού, με την άμυνα του, δε μπορούσε να το εκμεταλλευτεί στην επίθεση του, αφού Καμπερίδης και Τζόουνς ήταν άστοχοι σε καθοριστικά σουτ.

Στην τρίτη περίοδο, που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και ουσιαστικά άνοιξε τη διαφορά, πίεσε πολύ τον Γκρίφιν, τον οδήγησε σε λάθη και κακές επιλογές και έπειτα, ήταν αδύνατον να γυρίσει η κατάσταση.

Ο Αμερικανός, είχε χθες συνολικά, 2/12 εντός παιδιάς προσπάθειες και 6 πόντους. 0/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, ενώ έδωσε 6 ασίστ.

Άσχημα ποσοστά, από έναν παίκτη που παίρνει πολλές επιθετικές αποφάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ Μαteco και φέτος. Είναι ενδεικτικό, ότι είναι πρώτος εντός της ομάδας, σε προσπάθειες δύο πόντων στο πρωτάθλημα, αλλά το ποσοστό του, είναι μόλις 39,6% (19/48).

Είναι δεύτερος σε προσπάθειες τριών πόντων, σουτάροντας με 29,1% (7/24), με τον ΝτιΛέο να είναι ο πρώτος στον τομέα αυτό, με 11/29.

Ακόμα και στις βολές, είναι στο χαμηλό 60% (6/10), αν και σε αυτό το στατιστικό στοιχείο στο πρωτάθλημα, Τζόουνς, Γιάνκοβιτς, ΝτιΛέο και Κάρτερ, έχουν εκτελέσει περισσότερες. Ίσως να είναι ένα δείγμα κι αυτό για τις επιλογές του, καθώς παρότι παίρνει πολλές προσπάθειες δύο πόντων και πλησιάζει το καλάθι, δεν παίρνει και τα ανάλογα φάουλ, για να εκτελέσει περισσότερες βολές.

Στο BCL τα ποσοστά του είναι καλύτερα σχετικά, καθώς είναι στο 48,1% στα δίποντα (με 25/52 δίποντα), στις βολές είναι στο 80% (αλλά μόλις με 4/5), ενώ είναι στο 25% στο τρίποντο (4/16).

Ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν και με τον Ζερμέιν Λοβ νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού, ήταν προφανές ότι οι περισσότερες άμυνες, προσαρμόζονταν πάνω στο παιχνίδι του Γκρίφιν και με συνεχείς αλλαγές επάνω του, προσπαθούσαν να τον βγάλουν εκτός ρυθμού και να τον κουράσουν.

Ωστόσο, με την επιστροφή του αρχηγού και τη σταδιακή άνοδο του Κάρτερ, οι επιθετικές επιλογές από την περιφέρεια αυξάνονται. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά του «Black Ceasar» παραμένουν χαμηλά.

Κι επειδή η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας, είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα, έχει αποδείξει ότι δε φοβάται τις ευθύνες και τις αποφάσεις, η βελτίωση στο κομμάτι των επιθετικών επιλογών του, δείχνει να είναι κομβική για τη γενικότερη βελτίωση της ομάδας στην επίθεση της.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση