Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παραμείνει ρεαλιστής σε όλες του τις αποφάσεις

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε στη βάση του. Ο ΠΑΟΚ είναι η βάση του γιατί εδώ έζησε την πιο έντονη στιγμή της καριέρας του. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο Λουτσέσκου είναι εδώ και θα μιλήσει αύριο (03/06, 13:00). Η νέα εποχή του άρχισε να μετράει και άπαντες είναι συντονισμένοι για να δούνε τι θα καταφέρει. Φίλοι, εχθροί, απλοί παρατηρητές. Η επιστροφή του αν μη τι άλλο, προξενεί ενδιαφέρον. Ανεβάζει τον δείκτη εμπορικότητας και του ΠΑΟΚ αλλά και του πρωταθλήματος. Το γεγονός επίσης πως ΑΕΚ – ΠΑΟ προσέλαβαν κανονικούς προπονητές, γνώστες του πρωταθλήματος, επίσης βοηθά προς το τελευταίο σκέλος.

Αύριο θα τοποθετηθεί ο Λουτσέσκου. Νομίζω πως είναι εύκολο να προβλέψω πως δεν θα ζητήσει χρόνο. Δεν χρειάζεται ο ίδιος δικαιολογίες, δεν χρειάζεται και το γκρουπ του.

Προφανώς και δεν θα μας πει πολλά για τον σχεδιασμό γιατί δεν είναι ένα κομμάτι που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο. Ο Ράζβαν δεν εμπλέκεται ποτέ στις μεταγραφές, πλην των χαρακτηριστικών που χρειάζεται. Άρα αν δεν γίνουν τα απαιτούμενα μίτινγκ, δεν θα έχει και ο ίδιος εικόνα για το που βαδίζει.

Ο δικός του προβληματισμός είναι ένας και είναι βασικός. Με δεδομένο πως το αγαπημένο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου απέτυχε πέρυσι παταγωδώς, δεν θα πρέπει να ωραιοποιηθεί καμία πραγματικότητα.

Το υπάρχον ρόστερ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το πλάνο. Τελεία και παύλα.

Προφανώς και δεν υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν χρειάζονται προσθήκες, όμως θα πρέπει να εκτιμηθεί η κατάσταση χωρίς κανέναν συναισθηματισμό.

Προφανώς το κλαμπ δεν έχει τη δυνατότητα σε αποτύχει σε επιλογή πρώτης γραμμής και αυτές δεν είναι λίγες.

Ταπεινή μου άποψη είναι πως ο ΠΑΟΚ παραμένει υποχρεωμένος να αναζητήσει τερματοφύλακα, σίγουρα βάσει του πλάνου Λουτσέσκου χρειάζεται δύο επιθετικογενείς πλάγιους μπακ, δύο box to box χαφ, ένας πλάγιος που έχει στοιχεία καθαρού εξτρέμ, ένας επιτελικός και ένας τοπ φορ.

Ουσιαστικά η μόνη θέση που είναι καλυμμένος αυτή τη στιγμή, είναι στα στόπερ, αφού οι δύο βασικές επιλογές καλύπτονται από την πεντάδα Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδη.

Εννοείται πως δεν μπορώ να γνωρίζω κάποια τρικ που μπορεί να έχει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή. Αυτό που γνωρίζω είναι πως μία δύο περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ, είναι στο επίπεδο που πρέπει να κοιτάει η ομάδα. Αν τους πείσει κιόλας, ακόμα καλύτερα.

Εκεί που δεν βλέπω εξέλιξη παρότι υπήρχε διαφορετική αίσθηση, είναι στην υπόθεση του τεχνικού διευθυντή. Κακά τα ψέματα, με τον Λουτσέσκου στον πάγκο, η παρουσία ενός σοβαρού συνεργάτη είναι επιβεβλημένη.

Ο Ρουμάνος έχει συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και δεν τις ξεπερνά ποτέ γιατί δεν θέλει και άλλοι να εισέρχονται σε αυτές. Είναι το μοτίβο του. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτό το πρόσωπο, αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο θα βρεθεί μία φόρμουλα συγχρονισμού προπονητή και κλαμπ έτσι ώστε να κλείσουν οι σημαντικές υποθέσεις άμεσα.

Ευελπιστώ πως κάποια από τις περιπτώσεις που βρίσκονται στη λίστα θα προχωρήσει άμεσα, γιατί αλλιώς θα δυσκολέψει το πράγμα.

ΥΓ: Υπάρχει η μία άποψη που λέει πως η … ξεχωριστή προσωπικότητα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, έκανε τη δουλειά της, αφού την έμαθε όλη η Ελλάδα. Υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει πως όλη η Ελλάδα έμαθε πως ένας κενός εγκέφαλος πολιτεύεται. Εμείς το είχαμε καταλάβει όταν αβάνταρε την στημένη επιτροπή Αυγενάκη όντας κάτοικος Θεσσαλονίκης. Δεν είχε καν την ικανότητα να καταλάβει πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κομβικός για τη λειτουργία της πόλης της, την ψυχολογία της, το πνεύμα της.

Αυτή η … προσωπικότητα, είναι το δείγμα για τον τρόπο που σκέφτεται η κεντρική εξουσία τη Θεσσαλονίκη. Μία γυναίκα που δεν ασκεί το επάγγελμα που σπούδαζε, αναρωτιέμαι το γιατί, μία γυναίκα που δεν ξέρει κανείς πως βιοπορίζεται, ένας άνθρωπος που πρέπει να κάνεις ανασκαφές για να βρεις περιεχόμενο, προαλείφεται για παράγοντας της πόλης.

Περιμένω να δω αν θα είναι στις λίστες, γιατί αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνεται και τζάμπα κουβέντα. Αν όμως είναι, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση