Ο ΠΑΟΚ τους είχε ξεμπροστιάσει από την πρώτη μέρα…

Οργανώσεις φιλάθλων απ΄ όλον τον κόσμο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, μια μεταρρύθμιση που προβλέπεται από τη FIFA, αλλά η οποία «απειλεί την ισορροπία, μεταξύ των διοργανώσεων», όπως υποστηρίζουν οι φίλοι του λαοφιλέστερου παιχνιδιού.

«Η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων, αντιτίθεται στην διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια», αναφέρεται σε ανακοίνωση περίπου πενήντα συλλόγων φιλάθλων, από έξι διαφορετικές συνομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένων γαλλικών, αγγλικών, ιταλικών και βραζιλιάνικων οργανώσεων και προστίθεται:

«Μια τέτοια απόφαση, απειλεί να καταστρέψει την ήδη εύθραυστη ισορροπία μεταξύ τοπικών, εθνικών, ηπειρωτικών και διεθνών διοργανώσεων, καθώς και ένα ημερολόγιο που είναι ήδη υπερφορτωμένο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρέσει, ακριβώς επειδή είναι ένα εξαιρετικό γεγονός».

Η συζήτηση αναβίωσε τις τελευταίες ημέρες στην γαλλική εφημερίδα «L’Equipe» από τον πρώην προπονητή, Αρσέν Βενγκέρ και νυν διευθυντή ανάπτυξης της FIFA, ο οποίος έχει προτείνει μία κορυφαία διοργάνωση σε ετήσια βάση με το Μουντιάλ και το EURO να εναλάσσονται κάθε χρόνο.

Η UEFA αντιτάχθηκε σαφώς σ΄ αυτήν την ιδέα, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε το «κόσμημα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως επεσήμανε ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Οι φίλαθλοι, υποστηρίζουν παράλληλα, ότι δεν έχουν «ούτε τον χρόνο, ούτε τα χρήματα, ούτε την δυνατότητα να πηγαίνουν στην άλλη άκρη του κόσμου κάθε 24 μήνες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση