Ο Τσόλακ σκόραρε, αλλά η Μάλμε μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα (vid)

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, παρά το περσινό φιάσκο με την European Super League και την εναντίωση οπαδών και φορέων του ποδοσφαίρου, επιμένει στη δημιουργία κλειστής λίγκας με σκοπό τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών δεδομένων, εάν αναλογιστεί κανείς την κάκιστη κατάσταση της ομάδας του στα οικονομικά, αλλά και της Μπαρτσελόνα, όπως και των ιταλικών συλλόγων.

Έτσι ο ίδιος ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε στη γενική συνέλευση του συλλόγου του λέγοντας:

“Είναι ένα έργο που θα εφαρμόσει επιτέλους οικονομικούς ελέγχους που τηρούνται αυστηρά και θα αποτρέψει τον αυξανόμενο πολλαπλασιασμό απαράδεκτων καταστάσεων στις οποίες οι σύλλογοι λαμβάνουν αδιάκριτη οικονομική υποστήριξη από κράτη ή άλλες πηγές. υτή η πρακτική που δεν αρμόζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση νοθεύει τον ανταγωνισμό και οδηγεί το ποδόσφαιρο σε οικονομική καταστροφή.

Οι σύλλογοι απειλήθηκαν με κυρώσεις ακατάλληλες για το κράτος δικαίου και οι πρόεδροι συλλόγων προσβλήθηκαν. Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της UEFA να προσβάλει δημόσια τον πρόεδρο της Γιουβέντους, μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ομάδες, με λόγια που δεν μπορώ να πω εδώ;

Η πίεση και οι απειλές που άσκησε η UEFA έφτασαν σε τέτοιο ακραίο σημείο που εννέα από τους 12 συλλόγους έπρεπε να ανακοινώσουν δημόσια τη βούλησή τους να αποσυρθούν από το έργο, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που είχαν υπογράψει και οι οποίες δεν μπορούσαν να παραβιαστούν νομικά.”

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση