Πάρτι με συμμετοχή 200 ατόμων στη Μύκονο

Νέες εικόνες «συνωστισμού» από πάρτι σε μπαρ, αλλά και βίλες της Μυκόνου έρχονται στη δημοσιότητα, με τον κόσμο να διασκεδάζει ο ένας πάνω στον άλλο, παρά τη ρητή εντολή για τήρηση της κοινωνικής απόστασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως μέτρο, ενώ ανάλογες εικόνες επαναλαμβάνονται συστηματικά παντού, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα. Ετσι, είτε ανέφικτη η εφαρμογή των μέτρων είτε οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών καταστημάτων δεν λογαριάζουν καθόλου το διοικητικό πρόστιμο και το λουκέτο.

Πάντως, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η Μύκονος θυμίζει νησί ηλικιωμένων από την ησυχία που επικρατεί και πως πολλές φορές οι εικόνες που δίνονται στη δημοσιότητα παραπλανούν, αναφορικά με την πυκνότητα των θαμώνων. Την ίδια στιγμή, κάποιοι επιχειρηματίες έχουν τοποθετήσει στην επιχειρήσεις τους μέχρι και κάμερες θερμικής απεικόνισης και καταγραφής.

Όμως, το βράδυ του Σαββάτου στήθηκε σε βίλα ένα παράνομο πάρτι στο ίδιο νησί, όπως μετέδωσε το Open, σε έναν μικρό χώρο και 200 άτομα το ένα επάνω στο άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και με τα χρήματα για τα ποτά να είναι «μαύρα».

Προφανώς, όμως, αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στη Μύκονο, αλλά και στο Ρίο και στην Αττική – στο Μοναστηράκι Αφρικανοί έκαναν δημόσιο πάρτι. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί συνεχίζουν να προειδοποιούν για το προφανές, για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού.