Παίκτης κλειδί για τη νέα σεζόν ο Βιερίνια

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την παραμονή του Αντελίνο Βιερίνια, και τις απόψεις να διίστανται για τον αν πρέπει να φύγει ή να μείνει ο πορτογάλος, η απάντηση είναι ότι, ΝΑΙ, πρέπει να μείνει. 

 Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει, ο Π.Α.Ο.Κ. χάνει έναν «ηγέτη» όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί χωρίς να έχουν άδικο. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψην μας τον καταλυτικό ρόλο που παίζει η παρουσία του Αντελίνο μέσα στα αποδυτήρια και φυσικά μέσα στον αγωνιστικό. Αυτό φάνηκε άλλωστε τη σεζόν 18/19 όπου βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα για να φτάσει στην κατάκτηση του ντάμπλ.

 Τώρα πολλοί θα λένε ότι «είναι σε μεγάλη ηλικία», «δεν αξίζει τα λεφτά» κ.α. Σίγουρα η ηλικία του δεν βοηθάει, αλλά είναι μία ηγετική μορφή που άμα φύγει από τον Π.Α.Ο.Κ. το μόνο σίγουρο είναι πως θα επηρεάσει τους παίκτες, και αυτή τη στιγμή είναι πολύ κρίσιμο το σημείο και η ψυχολογία των παικτών πρέπει να είναι, αν όχι στα ύψη, σε μία αρκετά καλή κατάσταση. Επίσης θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να βρεθεί κάποιος αντάξιος του και δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαθεί κι άλλο έδαφος.

 Για να μην μακρηγορώ πιστεύω ότι ο Βιερινία πρέπει να μείνει στην όμαδα για ακόμα μία σεζόν, μεχρί να βρέθει μία νέα ηγετική μορφή. Και άμα δεν μπορεί να παίρνει ρόλο βασικού λόγο ηλικίας  σίγουρα θα μπορεί να μπορεί να παίζει ένα ποιοτικό 20λεπτο και να βοηθάει την ομάδα στα κρίσιμα σημεία με το ταλέντο και την εμπειρία του.

 Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρίες, και το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε την τελική απόφαση του παίκτη, αλλά και μέχρι που είναι διαθέσιμη να φτάσει η Π.Α.Ε. .

Κώστας Σαρδέλης