ΠΑΟΚτσήδες και στο Γιβραλτάρ

«Επαίσχυντη», χαρακτήρισε-για μία ακόμα φορά- την ευρωπαϊκή Super League, που υποστηρίζουν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, της ECA (European Club Association).

«Το 2020 και το 2021 τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό», είπε. «Και τώρα αυτό που όλοι θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αλλά γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ενότητα μπροστά σε αυτή την επαίσχυντη Super League», πρόσθεσε.
«Ήταν μόνο ένα επεισόδιο, το οποίο δεν θέλουμε να ζήσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε πρότυπο για το ποδόσφαιρο», επανέλαβε.

Όσον αφορά τη δυνατότητα εισαγωγής αλλαγών στο μοντέλο του οικονομικού Fair Play, το οποίο στοχεύει στον έλεγχο των δαπανών των συλλόγων με βάση το εισόδημά τους, ο Αλεξάντερ Τσεφερίν απέρριψε κατηγορηματικά την «ανεύθυνη συμπεριφορά», τονίζοντας ότι «πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο, κάνοντας την οικονομική λογοδοσία, ισχυρότερη, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», ενώ σχετικά με την πρόθεση της FIFA για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, τόνισε:

«Η αξία αυτής της διοργάνωσης είναι ακριβώς επειδή διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια: κάθε άλλο θα την υποτιμούσε.»

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση