ΠΑΟΚ – Τσεχία και μια παλιά ιστορία…

Από paokbc.gr: Η ιστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ mateco με ομάδες από την Τσεχία ξεκίνησε πριν από τρία μόλις χρόνια.

Οι αναμετρήσεις με την BK Opava, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Basketball Champions League της σεζόν 2018-19, ήταν και τα πρώτα παιχνίδια με ομάδες από την Τσεχία.

Ωστόσο, μία αναδρομή στο αρχείο αποκαλύπτει ότι πριν από 65 χρόνια και πιο συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά του 1956 στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει μια ομάδα από την Πράγα! Επρόκειτο για την μικτή Πράγας (της τότε Τσεχοσλοβακίας), σε έναν φιλικό αγώνα που έγινε στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, που προέρχεται από το αρχείο του αείμνηστου Δημήτρη Δαπόντε και φιλοξενήθηκε στο ιστορικό λεύκωμα «Οι πρωταγωνιστές» που κυκλοφόρησε το 2016 με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

Εκτός από τον Δημήτρη Δαπόντε (με τον αριθμό 10), τον αρχηγό εκείνης της ομάδας του ΠΑΟΚ, διακρίνονται ακόμη οι αθλητές του «Δικεφάλου», Γιώργος Θεοδωρίδης (11), Ηράκλειος Κλάγκας (7), Μ. Μικρομάστορας (12) και Ορέστης Αγγελίδης (14).

Για την ιστορία, να αναφερθεί επίσης ότι στα δύο παιχνίδια με την BK Opava, ο ΠΑΟΚ mateco είχε πετύχει δύο άνετες νίκες με 69-94 στον πρώτο αγώνα που είχε γίνει στην Τσεχία και 93-43 στο παιχνίδι που ακολούθησε στο PAOK Sports Arena.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση