«Παράθυρο» για αγώνες χωρίς VAR!

Από thessports.gr: Στις προτάσεις που έστειλε η Super League στην ΕΠΟ ενόψει της συζήτησης για τους κανονισμούς νέας αγωνιστικές περιόδου περιλαμβάνεται τροποποίηση της διάταξης που αφορά τη χρήση του VAR, αλλά και της διάταξης σχετικά με την εξουσία τους διαιτητή να αποφασίζει τη μη τέλεση αγώνα λόγω επεισοδίων.

Σύμφωνα με τον ισχύον ΚΑΠ «σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της SL1, από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα λειτουργεί το Video Assistant Referee (VAR) και η χρήση γραμμής οφσάιντ στο Video Assistant Referee».

Η πρόταση της Super League αναφέρει ότι «αν προκύψει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία του VAR ο αγώνας διεξάγεται κανονικά». Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον περάσει από την ΕΠΟ, θα μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας ακόμα και στην περίπτωση που το VAR δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Όσον αφορά την εξουσία του διαιτητή η Super League προτείνει να προσδιοριστεί χρονικό διάστημα 45 λεπτών στο οποίο ο διαιτητής να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Η διάταξη που η Super League προτείνει να ενταχθεί στον Πειθαρχικό Κώδικα είναι η εξής:

«Σε κάθε περίπτωση που οι εν γένει συνθήκες που επικρατούν στις εξέδρες ή στον αγωνιστικό χώρο ή στην περιμετρική αυτού έκταση δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, ο διαιτητής αναβάλλει την έναρξη ή διακόπτει οριστικά τον αγώνα. Αν η αναβολή έναρξης ή η διακοπή υπερβούν τα σαράντα πέντε (45) λεπτά, τότε ο αγώνας ματαιώνεται / διακόπτεται οριστικά και ο διαιτητής ανακοινώνει άμεσα την απόφασή του και συντάσσει το φύλλο αγώνα. Κατ’ εξαίρεση ο διαιτητής δύναται το αργότερο μέχρι την παρέλευση του ως άνω σαρανταπεντάλεπτου να διατάξει την εκκένωση των κερκίδων ή μέρους αυτών, η οποία πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο εντός τριάντα (30) λεπτών από τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης του διαιτητή. Αν παρά την εντολή εκκένωσης, αυτή δεν επιτευχθεί εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ο διαιτητής διατάσσει την οριστική ματαίωση ή διακοπή του αγώνα…».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση