Πασχαλάκης: “Απορροφά την πίεση ο Λουτσέσκου, αισθάνομαι πολύ καλά”

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μιλάει για όλα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αυριανό παιχνίδι: “Ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση κι όλοι μας το θέλουμε σαν… τρελοί! Είναι διαφορετικό αυτό το παιχνίδι, με αυτό κόντρα στη Ριέκα. Το παιχνίδι εκείνο ήταν πολύ κρίσιμο, γιατί κρινόταν η ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας. Το αυριανό, είναι ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας, ξέρουμε σε τι θέση θέση θα βρεθούμε αν το κερδίσουμε, αλλά ακόμη κι αν δεν το κερδίσουμε, υπάρχει και συνέχεια. Υπάρχει διαφορετική δυναμική όσον αφορά στα παιχνίδια, το ένα ήταν εκτός έδρας, ενώ κι οι ομάδες είναι τελείως διαφορετικές και παίζουν ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Όπως είπα, υπάρχει μία τεράστια θέληση για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση”.

Για τη σημασία της έδρας: “Εμείς θέλουμε να παίζουμε παντού με την ίδια θέληση να επιτεθούμε, με την ίδια επιθετικότητα. Μερικές φορές τα καταφέρνουμε και μερικές όχι. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Η παρουσία του κόσμου κι η έδρα ενδεχομένως δημιουργούν μία διαφορετική αίσθηση. Θεωρώ ότι όσον αφορά στην Κοπεγχάγη, δεν είναι μια ομάδα που θα αλλάξει το στιλ παιχνιδιού της. Περιμένω την Κοπεγχάγη να παίξει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, επιτιθέμενη πολύ, αλλά αφήνοντας κάποια κενά”.

Για το αν είναι τελικός το παιχνίδι για την 1η θέση: “Δε θεωρώ ότι είναι ένας τελικός, αλλά ναι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, καθώς όποιος πάρει τη νίκη, κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Δε θα τελειώσει ο όμιλος όμως, σε όποια θέση κι αν είμαστε, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Υπάρχει κι η Σλόβαν Μπρατισλάβας, που είναι μία ομάδα που δεν είναι απόλυτα επιθετική, αλλά έχει μία πολύ καλή οργάνωση, έχει εμπειρία και θα παίξει με εμάς και με την Κοπεγχάγη. Έχει κι αυτή ελπίδες. Είναι ένας μεγάλος στόχος η 1η θέση, καθώς δίνει πρόκριση στους 16 κι από εκεί και πέρα, με μία καλή κλήρωση εκεί πέρα, μπορείς να κοιτάς και πιο μπροστά”.

Για τα λάθη που γίνονται: “Κάνουμε λάθη που τα έχω χαρακτηρίσει δώρα, γιατί είναι καταστάσεις που θα μπορούσαμε να τις έχουμε φύγει πολύ εύκολα και το ξέρουμε όλοι αυτό. Έχουμε παίκτες που αγωνίζονταν πέρυσι σε αυτή την ομάδα, παίκτες που ήρθαν από ένα διαφορετικό περιβάλλον κι όλοι θα πρέπιε να προσαρμοστούν. Δουλεύουμε πάνω στην αυτοπεποίθηση. Οι αντιδράσεις που έχουμε, δεν είναι αυτές που θα θέλαμε. Να ξεκινήσω από το γκολ στο Δουβλίνο; Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, με τον Βόλο, με τον Ολυμπιακό, τα γκολ που δεχθήκαμε σίγουρα θα μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει. Σίγουρα θα περάσουμε από μία περίοδο στην οποία το οποιοδήποτε σουτ ή προσπάθεια που γίνεται, θα υπάρχει ενας τερματοφύλακας που θα το σώζει ή θα βγαίνει εκτός. Ενδεχομένως, τη δεδομένη στιγμή πρέπει να… υποφέρουμε. Όταν χτίσουμε τη νοοτροπία που θέλουμε είμαι σίγουρος ότι δε θα υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ανέφερα τα γκολ με τη Σλόβαν ή την Κοπεγχάγη εκτός έδρας, που πιστεύω ότι υπό άλλες συνθήκες, δε θα ήταν γκολ που θα πετύχαινε ο αντίπαλος”.

Για τη μέχρι τώρα επίδοση όταν η ομάδα παίζει 3 παιχνίδια σε μία εβδομάδα:  “Νομίζω ότι πολλές ομάδες έχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν συνεχώς σταθερά αποτελέσματα, γεγονός που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχει γενικότερη κόπωση. Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες τα ταξίδια επηρεάζουν, ακόμη κι όταν παίζεις ένα εντός έδρας παιχνίδι δε θα μπορείς να κοιμηθείς όταν γυρίσεις στο σπίτι σου αργά και μετά έρχονται κι οι τραυματισμοί. Εμείς πάντα θέλουμε να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, όσον αφορά στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων”.

Για τον Αουγκούστο: “Σίγουρα δε θα παίξει, όχι. Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή. Είναι ένα διάστημα μεταξύ 2-3 εβδομάδων ο χρόνος αποκατάστασής του”.

Για τους τραυματισμούς: “Είναι μία δύσκολη κατάσταση σίγουρα. Πρέπει δυστυχώς να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, λεπτό με λεπτό. Να βλέπουμε τον ρυθμό του αγώνα και να αποφύγουμε καταστάσεις που κρύβουν ρίσκο για τον παίκτη. Υπάρχουν καταστάσεις τις οποίες ο κόσμος δεν μπορεί να δει, αλλά εμείς πρέπει να τις λάβουμε υπόψιν. Για τον Αουγκούστο συγκεκριμένα, πιθανόν ο τραυματισμός που τον κράτησε εκτός τον Αύγουστο να μην του επέτρεψε να ανταπεξέλθει σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα, το ρίσκο να ήταν λίγο μεγαλύτερο και τελικά να έρθει σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα”.

Για τις μεταγραφές: “Ακόμη κι αν υπάρχουν οι μεταγραφές ή οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, αυτό δεν σταματάει. Θέλω μέχρι τέλους Μαίου να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις και να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε κοντά στους στόχους μας. Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι αν μία ομάδα δεν παίζει κάθε τρεις ημέερς, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις. Θεωρώ ότι θα έρθει η προσαρμογή και για τους δικούς μας παίκτες. Έχω πει ξανά, ότι υπάρχουν παίκτες που δεν ήταν στο 100% για να παίζουν κάθε παιχνίδι και να κερδίζουν. Αν εμένα σαν προπονητή δε με ακούτε να παραπονιέμαι για τους τραυματισμούς, σημαίνει ότι είμαστε εκεί, η ομάδα έχει μία πολύ καλή βελτίωση κι ανάπτυξη κι είμαστε εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε”.

Για τον Τσιγγάρα και τον Μιχαηλίδη: “Τον Τσιγγάρα, τον εκτιμώ πολύ αλλά έχουμε πολλούς παίκτες στο χώρο του κέντρου κι ειναι δική μου απόφαση ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται. Είναι δύσκολο να κάνεις ροτέισον με 5 παίκτες στο κέντρο, γιατί κινδυνεύει η ομάδα να χάσει την ταυτότητά της. Αν ήταν στο χέρι μου, θα υπέγραφα ο ίδιος την ανανέωση της συνεργασίας. Θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ πότε θα αγωνιστείς. Για τον Μιχαηλίδη δεν μπορώ να πω κάτι, είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση