«Πρεμιέρα» για τον νέο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε νωρίτερα τους αρχηγούς της ομάδας για τη σεζόν 2021-2022, με τον Ζερμέιν Λοβ και τον Γιώργο Καμπερίδη, να αποτελούν το «δίδυμο» με αυτόν το ρόλο.

Κι αν για έναν Έλληνα, είναι συνηθισμένο να αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη τιμητική θέση εντός της ομάδας, για έναν ξένο, συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που σχεδόν κάθε χρόνο, οι ξένοι αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν και πολλές φορές και μέσα σε αυτές.

Ενδεικτικό είναι ότι ο προηγούμενος (και πρώτος στην ιστορία του τμήματος) ξένος αρχηγός, ήταν ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, πριν 20 χρόνια και συγκεκριμένα, τη σεζόν 2001-2002.

Ο «Κλόντι» ήταν μέσα σε αυτούς που είχαν κατακτήσει και τον τελευταίο τίτλο της ομάδας (το Κύπελλο του 1999) και φυσικά, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Από τότε, το ρόλο του αρχηγού είχαν διάφοροι παίκτες, αλλά όλοι τους Έλληνες. Πότε ο Βασιλειάδης, πότε ο Καλαμπόκης, πότε ο Βεργίνης, πότε ο Καλαϊτζίδης και φυσικά ο Μαργαρίτης.

Τώρα, ήρθε η ώρα του Ζερμέιν Λοβ, 20 χρόνια μετά τον Κολντεμπέλα. Και ο Αμερικανός, εκτιμά πολύ την απόφαση που πήρε η ομάδα γι’αυτόν, ενώ και το κίνητρο του για τη νέα σεζόν, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Κίνητρο που, έτσι κι αλλιώς, ήταν μεγάλο από τη στιγμή που πέρσι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της επιστροφής του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και φέτος, θα τη ζήσει και ο ίδιος και μάλιστα, ως αρχηγός.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση