Προπαγάνδα υπέρ του θρύλου? ΑΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ

Το είχα απορία από πολύ μικρός , πως γίνετε και στην βορειά Ελλάδα υπάρχουν φίλοι του ακατονόμαστου σωματείο ΕΟ του Πειραιά. Λοιπόν, είμαι πολύ τυχερός που έχω πολύ κάλους και ενημερωμένους φίλους, οι οποίοι μου εξήγησαν πως έγινε αυτό το τρελό κόλπο.

Κρατική ραδιοφωνία, αντικειμενικοί θα έπρεπε να είναι, λέει η λογική. Τον καιρό εκείνο που δεν υπήρχε η τηλεόραση, υπήρχαν μόνο τα τρανζίστορ που ακούγανε, όσοι είχαν βέβαιο καημένος ο τσομπάνος που έσπερνε τα πρόβατα να τα πάει να βοσκήσουν, έπαιρνε και το τρατζιστοράκι του να ακούσει μουσική και την Κυριακή άκουγε και τις αθλητικές αναμεταδόσεις, οπού, φίλοι μου, ο ΞΕΦΩΝΗΤΗΣ και όχι εκφωνητής, δεν ανέφερε το όνομα του αντίπαλου της Ε.Ο.Α.

Σας κάνω και μια μικρή αναπαράσταση, πάμε λοιπόν ο αγώνας είναι ΕΟ- Π.Α.Ο.Κ.
1-ΞΕΦ    Ξεκινάει λοιπόν ο αγώνας ολυμπιακού με την ομάδα της θεσσαλονικείς
2-ΞΕΦ    Επίθεση για τον ολυμπιακό ,κόβουν οι φιλοξενούμενοι
3-ΞΕΦ    Ο ολυμπιακός στο κέντρο του γήπεδού κλπ. κλπ.

Συνεχώς ανέφερε το όνομα του ακατονόμαστου και σχεδόν ποτέ το δικό μας Π.Α.Ο.Κ. Μέχρι εδώ νομίζω κατανοήσατε την στρατηγική τους. Πάμε τώρα στον φίλο βοσκό που κατέβαινε από το βουνό και πήγαινε να δει κάνα φίλο του, τον ρωτούσε φυσικά πως πέρασε η μέρα του? και όταν ο φίλος ο βοσκός έλεγε για τα αθλητικά και τον ρωτούσαν ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ? Τι να απαντούσε ο καυμένος. ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ?ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ  ΟΜΑΔΟΣ ΑΚΟΥΓΕ  “Ολυμπιακός” 

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΟΚΙΑ 
Π.Α.Ο.Κ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ

Lakikas

Πηγή