Πρωτάθλημα ή Ευρώπη

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο καιρό για το γεγονός ότι ενώ έξω πάμε καλά μένουμε πίσω στο πρωτάθλημα. Το 2019 καταφέραμε και κάναμε στην Ελλάδα το νταμπλ. Πήραμε και τους δύο εγχώριους τίτλους αλλά για να το κάνουμε αυτό να θυμίσω ότι πουλήσαμε την Ευρώπη. Χάσαμε παιχνίδια τα οποία ήταν δικά μας π.χ. Έστερσουντ. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουμε πίσω σε βαθμούς στην Ευρώπη οπότε η κλήρωσή μας να είναι με δύσκολους αντιπάλους. Επίσης είχαμε μηδενικά έσοδα από τα Ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Έτσι μας προέκυψε και το πρόβλημα με το financial fair play.

Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα μηδενικά ευρωπαϊκά έσοδα οι παίκτες μας δεν είχαν και την προβολή που τους έπρεπε οπότε και ούτε πωλήσεις κάναμε δεν είχαν τα αναμενόμενα έσοδα. Όλοι αντιληφθήκαμε ότι μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα η τιμή του Γιαννούλη αυξήθηκε ραγδαία. Άρα ενώ ήμασταν απόλυτα επιτυχημένοι στην Ελλάδα λόγω του ffp δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμασταν, αλλά ούτε και τις αποδεσμεύσεις γιατί έπρεπε να δώσουμε αποζημιώσεις. 

Αν και λέω αν έχουμε δύο ή τρεις σερί επιτυχημένες χρονιές στην Ευρώπη και πόσο μάλλον στο champions league αυτόματα μεγιστοποιούνται τα έσοδα μας ανεβαίνει η αξία και της ομάδας αλλά και των ποδοσφαιριστών μας και μετά μπορούμε να δυναμώσουμε την ομάδα μας με μεγάλες μεταγραφές και να χτυπήσουμε τον εσωτερικό μας εχθρό μέσα στο γήπεδο. Γιατί όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί έξω από το γήπεδο παραμένει πολύ δυνατός…

Geroplatanos

Διαβάστε περισσότερα