«Πρωταγωνιστικό ρόλο στην SL2 ο ΠΑΟΚ Β’»

Ο ΠΑΟΚ Β’ επικράτησε με 0-2 των Τρικάλων και ο προπονητής της ομάδας, μίλησε στην εκπομπή «Φουλ Επίθεση» του Κώστα Βασιλόπουλου και του Στέργιου Αναστασιάδη, για την εικόνα που αποκόμισε.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο εγχείρημα των Β’ ομάδων… «Είμαι θετικός στο εγχείρημα αυτό. Πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των δανεικών γιατί υπάρχει μεγάλη παραγωγή από τις μεγάλες ομάδες. Πήγαιναν δανεικοί για μια πενταετία και δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Η συνέχεια της δουλειάς τους μέχρι την ηλικία που θα έχουν μία πλήρη απόδοση για να είναι στο ρόστερ μεγάλων ομάδων, διακοπτόταν γιατί δε συνεχιζόταν. Με τις Β’ ομάδες θα μπορεί να συνεχιστεί η σωστή η δουλειά και κάποια στιγμή, οι περισσότεροι θα μπορούν να συμμετέχουν πραγματικά στη πρώτη ομάδα. Έτσι, θα έχουν μόνο κέρδος οι ομάδες και οικονομικά σε θέματα μεταγραφών και σε θέματα υγείας, με παίκτες που έρχονται και δεν πιάνουν».

Για τις εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ Β’, στη μεταξύ τους αναμέτρηση… «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σούπερ Λιγκ 2. Τα παιδιά είναι πλέον ώριμοι άνδρες, που δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Δεν τους επηρέασε ο κορωνοϊός. Είναι πολύ προσεγμένοι τεχνικά ποδοσφαιριστές. Το τεχνικό τιμ, είναι το ίδιο που ήταν στην πρώτη ομάδα πέρσι, που είχε ως αποκορύφωμα το Κύπελλο και τη δεύτερη θέση. Το μπάτζετ είναι μεγάλο για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ 2. Δε μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ, αλλά σε κάθε ματς, μπορεί να πηγαίνει για τη νίκη και να κερδίζει».

Για τα στοιχεία που ξεχώρισε… «Εγώ είδα μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, έναν προπονητή, με τεράστια αυτοπεποίθηση. Είδα σε όλα τα επίπεδα μια οργάνωση, στα επίπεδα της Σούπερ Λιγκ 1 και νομίζω ότι αυτός είναι και ο σκοπός του ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε ακόμα στην ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας. Δε θέλαμε το αποτέλεσμα χθες, κάναμε δοκιμές, είχαμε πολλές απουσίες. Στο πρωτάθλημα, δε θα είναι έτσι. Επειδή το έζησα πέρσι, είναι πολύ σκληρό πρωτάθλημα. Οι βαθμοί, ο σκοπός, η επιβίωση, καταλαβαίνετε ότι οι ομάδες παίζουν γι’αυτό, καθώς μετά τη Σούπερ Λιγκ 2, μιλάμε για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα».

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή, Αρμάντο Φουτσίνι, στα Τρίκαλα… «Είναι και προπονητής στην Εθνική ομάδα Κ23 του Καμερούν! Είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας, ένα εξαίρετο παιδί και είμαι πολύ τυχερός που είναι ο Αρμάνδο στους συνεργάτες μου».

Για την εικόνα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ… «Ακόμα και στην αρχή, που υπήρχε μια αμφισβήτηση για το ρόστερ, εγώ ήμουν ικανοποιημένος από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Έβγαζε αυτοπεποίθηση και νομίζω ότι αυτό, προέρχεται από τον προπονητή. Δεν έδινε τη δυνατότητα σε καμία περίπτωση, ο τρόπος παιχνιδιού, να μην περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους. Σίγουρα δεν ήταν έτοιμη η ομάδα, αλλά νομίζω ότι είναι τυχερός ο ΠΑΟΚ γιατί έχει ένα απίστευτο τεχνικό τιμ στην πρώτη ομάδα και θα διεκδικήσει το στόχο του πρωταθλήματος ως το τέλος. Πρέπει να δοθεί και εφάμιλλο βάρος και στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα «πονάει» εκεί. Πρέπει να απαιτήσουμε από τις μεγάλες ομάδες να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό, να φέρουν τους βαθμούς που θέλουμε, γιατί νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα «βυθιστεί» ακόμα περισσότερο».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση