Πρόβα με πρωταγωνιστή τον Λουτσέσκου (vid)

Το Δουβλίνο ΔΕΝ ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο! Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Παρολ’ αυτά οι Ιρλανδοί πιστεύουν ότι με μία ευρωπαϊκή επιτυχία και μία παρουσία σε ομίλους μιας διοργάνωσης, θα καταφέρουν να τονώσουν και πάλι το ηθικό και το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αυτός που θα τους… βοηθήσει, όπως κάποτε έγινε με την Έστερσουντ που έκανε εκείνη την εκπληκτική πορεία στο Europa League.

Τότε, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ελάχιστες ημέρες στην ομάδα. Τώρα, γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες και είναι εκείνος που δίνει τον… τόνο σε κάθε τι που συμβαίνει.

Η σεζόν 2021-2022 ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ εδώ από την Ιρλανδία! Το επιβλητικό Aviva Stadium φιλοξενεί τον Δικέφαλο του Βορρά, που θα αντιμετωπίσει τους μαχητές παίκτες της Μποέμιαν. Παίκτες που δεν είναι απόλυτα επαγγελματίες, αλλά ζουν το όνειρό τους και μετά από δύο προκρίσεις θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι πολύ μεγάλο. Από αυτούς ξέρουμε ότι θα δούμε μία μαχητική προσπάθεια, θα δούμε διεκδικήσεις, θα επιδιώξουν να σηκώσουν την μπάλα και να κερδίσουν… δεύτερες μπάλες. Όλα όσα έχουν να κάνουν με την παλιά Βρετανική προσέγγιση. Το ποιοτικό τους επίπεδο δεν είναι υψηλό, αλλά ξέρουμε ότι θα… πολεμήσουν και δεν θα απογοητευθούν ό τι και αν πάθουν.

Ο ΠΑΟΚ;

Ο Λουτσέσκου είναι απόλυτα σοβαρός και ο τρόπος που τους κοίταξε και τους μίλησε σήμερα στην προπόνηση, δεν είχε προηγούμενο!   Ήταν πολύ αυστηρός και φάνηκε να τους ζητάει συγκέντρωση και φυσικά σοβαρότητα. Την ενδεκάδα θέλει να την κρατήσει καλά κρυμμένη και θεωρώ ότι επίτηδες και σήμερα στο διάστημα που ήταν ανοικτή η προπόνηση έβαλε ένα σχήμα που θύμιζε τους βασικούς του αγώνα με τη Φέγιενορντ, αναμέτρηση για την οποία μιλάνε πολύ και οι Ιρλανδοί. Αυτή έχουν για να βλέπουν… Ας βλέπουν…

Από την άλλη βέβαια δεν πιστεύω ότι η τακτική, η ανάπτυξη, οι μεταβάσεις και οι όποιες 3-4 αλλαγές στο βασικό σχήμα θα είναι καθοριστικές. Όποιοι 11 αγωνιστούν θα πρέπει να μοχθήσουν και να παλέψουν. Να σκέφτονται κάθε διεκδίκηση και να μην υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους, ούτε στο ελάχιστο. Θα φάνε… ξύλο αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό να είναι έτοιμοι. Οι αντίπαλοι δύσκολα θα αλλάξουν πάνω από 4-5 συνεχόμενες πάσες, όταν όμως πάνε στη μονομαχία και όταν σηκώσουν την μπάλα ψηλά, θα την διεκδικούν σα να είναι κάτι υπερπολύτιμο.

Κατά τα άλλα ξεκινάει η χρονιά, τα μεταγραφικά θα τρέχουν παράλληλα, του Τζιοβίνκο μπορεί να πάει μέχρι και 20-30 Αυγούστου, ενώ ο Αύγουστος θα έχει και άλλα πολλά. Για τον Τζόλη ο ΠΑΟΚ δεν θα συζητήσει για ποσά κάτω των 10 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει και ο Ουάρντα.

Η όλη προσπάθεια από επώνυμους να τον στοχοποιήσουν με άνανδρο τρόπο, δεν τους τιμάει. Όποιος έχει κάτι συγκεκριμένο, βγαίνει και λέει. Μπορεί κάποιος; Ποιος ξέρει τι άλλο θα ζήσουμε με αυτόν;

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση